Limoncello

Limoncello is een Italiaanse drank die wordt gemaakt van citroenen. Het is een likeur die vooral ijskoud wordt gedronken in de zomer. Je kunt er heerlijke cocktails en mixdrankjes mee bereiden maar ook gewoon lekker puur drinken!

Op Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment Limoncello. Alle soorten en merken Limoncello vind je hieronder. Kijk rustig even rond en plaats online je bestelling!

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het verschil tussen Limoncello en Limoncino

In het noorden van Italië zegt men Limoncino, in het zuiden Limoncello. Het belangrijkste ingrediënt van dit drankje is citroen en van elke citroen kan je Limoncello maken. Je mag dus in elk land een citroenlikeur maken die Limoncello noemen. Alleen Limoncello die gemaakt wordt met citroenen uit de omgeving van Sorento mag Limoncino genoemd worden.  Omdat alleen de schil gebruikt wordt en de citroenen uit het Sorento gebied een dikkere schil hebben, worden deze citroenlikeuren Limoncino genoemd.

Heerlijk zomers drankje

Naast dat je Limoncello puur kan drinken zijn er ook verschillende cocktails en mixdrankjes die je kan bereiden tijdens de warme zomerdagen. Hieronder vind je onze favoriet!

Limoncello Summer Punch

Ingrediënten

  • 30 ml limoncello
  • 60 ml witte port
  • 60 ml cava
  • 30 ml bruiswater
  • Vers fruit zoals citroen, appel, sinaasappel en druiven

Bereiding

  1. Schenk de limoncello in een wijn glas
  2. Schenk de cava en witte port hierbij
  3. Vul het aan met bruiswater
  4. Roer het goed door
  5. Voeg er een stukje vers fruit bij

Limoncello online kopen

Op Whisky.nl hebben we verschillende limoncello merken, zoals Firotio, Villa Massa en Cellini. Zo vind je hier altijd de lekkerste limoncello om te mixen of puur te drinken. Bekijk het voordelige aanbod, plaats je bestelling en wij leveren snel jouw limoncello!