Grey Goose VodkaGrey Goose Vodka

Over Grey Goose

Grey Goose Vodka is een van de oorspronkelijke premium wodkamerken. De productie begint in de tarwevelden van Noord-Frankrijk en eindigt in de Grande Champagne, de belangrijkste Cognac-regio. Door de aandacht voor detail en het vakmanschap is Grey Goose uitgegroeid tot een van de populairste en beste vodka's ter wereld. Bij Whisky.nl hebben we een groot assortiment en kun je Grey Goose voor een scherpe prijs in huis halen.

Bekijk alle Grey Goose Vodka:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De visie van Sidney Frank

De man achter het succesverhaal van Grey Goose is Sidney Frank. In de jaren '90 had nog bijna niemand bedacht dat wodka ook een premiumproduct kon zijn. Vaak werden flessen voor bodemprijzen verkocht, maar Frank wist dat het anders moest kunnen. Om zijn visie tot leven te brengen, besloot hij vreemd genoeg om zijn wodka in Frankrijk te maken.

Polen, Rusland of Scandinavië was een traditionelere en logischere keus geweest. Maar Frank wist dat er ook in Frankrijk jarenlange expertise was in het distilleren van dranken, bijvoorbeeld cognac. En dus nam hij François Thibault in de arm. Thibault was als bekend keldermeester gefascineerd met innovatie en experimenteerde er graag op los. Dat was precies de reden waarom Frank hem zag als de ideale man om Grey Goose van idee naar realiteit te brengen.

Samen maakten Frank en Thibault het wodkamerk tot een enorm succes. Zelfs zodanig dat in 2004 de interesse van Bacardi werd gewekt. Voor miljarden namen zij het bedrijf over — destijds het hoogste bedrag dat ooit was neergeteld voor een drankenmerk.

Hoe wordt Grey Goose Gemaakt?

Grey Goose wordt gemaakt van tarwe. Deze tarwe wordt verbouwd in Picardië, een regio die ook wel bekend staat als de broodmand van Frankrijk. De zachte wintergerst die daar groeit, wordt ook gebruikt voor het beste Franse brood.

De distilleerderij van Grey Goose ligt in Saint-Quentin in het hart van Picardië. Daar wordt de tarwe vermalen tot een fijne bloem. Door water en enzymen toe te voegen wordt de fermentatie in gang gezet. Vervolgens wordt er gedistilleerd, wat volgens keldermeester Thibault een absolute kunst is. Volgens hem is de distillateur als een soort van chef-kok.

Na distillatie wordt de wodka (die dan nog een alcoholsterke van 96% heeft) naar Cognac vervoert. Die regio staat bekend om haar zachte en enigszins zoete bronwater, dat wordt gebruikt om de wodka naar de juiste sterkte terug te brengen. Aangezien wodka voor 60% uit water bestaat, is het belangrijk dat dit van de hoogste kwaliteit is.

Grey Goose Vodka online kopen

De wodka van Grey Goose is onnavolgbaar goed, maar deze producent heeft meer te bieden. Met Le Citron, La Vanille, La Poira en L'Orange zijn er een aantal smaakvolle alternatieven. En er is zelfs een variant die is aangevuld met cognac van de hoogste kwaliteit.

Waar je ook voor kiest, met Grey Goose zit je sowieso goed. Bij Whisky.nl is het eenvoudig om een bestelling te plaatsen. Wij zorgen dat deze dan snel bij je thuisbezorgd wordt.