Jack Daniel's WhiskeyJack Daniel's Whiskey

Jack Daniels whiskey kopen? Jack Daniel's aanbieding bestellen voor de beste prijs

Jack Daniel's mag met recht het bekendste Amerikaanse whiskeymerk genoemd worden. De klassieke Old No. 7 is sinds de oprichting in 1866 uitgegroeid tot een van de meest gedronken whiskey's ter wereld: van Mick Jagger tot Frank Sinatra. Het assortiment in onze online shop is groot, dus nu is het moment om jouw favoriet te kopen. Jack Daniel's tegen de scherpste prijs of in de aanbieding? Dan ben je bij Whisky.nl aan het goede adres.

Jack Daniel's mag met recht het bekendste Amerikaanse whiskeymerk genoemd worden. De klassieke Old No. 7 is sinds de oprichting in 1866 uitgegroeid tot een van de meest gedronken whiskey's ter wereld: van Mick Jagger tot Frank Sinatra. Het assortiment in onze online shop is groot, dus nu is het moment om jouw favoriet te kopen. Jack Daniel's tegen de scherpste prijs of in de aanbieding? Dan ben je bij Whisky.nl aan het goede adres.

De whiskey's van Jack Daniel's:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

Producten 1-24 van 72

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Een groot assortiment

De keuze is werkelijk enorm. Jarenlang was Jack Daniel's Old No. 7 (ook wel bekend als Black Label) de enige beschikbare whiskey van deze illustere distilleerderij. Tegenwoordig is het aanbod enorm uitgebreid. Zo is er bijvoorbeeld de Gentleman Jack, een whiskey die niet één, maar twee keer de lange reis door houtskool maakt. Niet zo lang geleden werd ook de Tennessee Rye gelanceerd, een van de weinige nieuwe recepten in het 150-jarige bestaan van het whiskeymerk.

Steeds populairder worden ook de whiskey's met een smaakje. Denk bijvoorbeeld aan de Tennessee Fire, een blend van de beroemde whiskey en een pittige kaneellikeur. Bijna net zo populair is de Jack Daniel's Tennessee Honey. Het hart wordt gevormd door de traditionele Old No. 7, maar deze drank is ook gemaakt met echte honing!

De geschiedenis van Jack Daniel's

De geschiedenis van Jack Daniel's begint met zijn oprichter, Jasper Newton "Jack" Daniel, geboren in 1850 in Lynchburg, Tennessee, Verenigde Staten. Jack Daniel was een ondernemende en ambitieuze man, die op jonge leeftijd het vak van whiskey maken leerde van Dan Call, een lokale predikant en distillateur.

In 1866, op slechts 16-jarige leeftijd, nam Jack Daniel een grote stap in zijn carrière toen hij zijn eigen distilleerderij oprichtte. Met de hulp van Dan Call en de unieke kwaliteit van zijn whiskey, begon Jack Daniel al snel naam te maken in de regio.

In 1875 werd Jack Daniel officieel geregistreerd als distilleerderij en begon hij zijn whiskey onder de naam "Jack Daniel's Tennessee Whiskey" op de markt te brengen. Een van de belangrijkste beslissingen die Jack Daniel nam, was om zijn whiskey te distilleren met houtskool gefilterd water uit een nabijgelegen kalksteenbron. Dit proces staat bekend als de "Lincoln County Process" en het draagt bij aan de kenmerkende zachtheid en smaak van Jack Daniel's whiskey.

In 1884, om zijn whiskey te beschermen tegen imitaties, liet Jack Daniel zijn distilleerderij officieel registreren als het eerste geregistreerde distilleerderij in de Verenigde Staten, een unieke prestatie die Jack Daniel's als merk onderscheidt.

Helaas, in 1911, een paar jaar na het bereiken van nationale en internationale bekendheid, overleed Jack Daniel aan bloedvergiftiging. Hoewel Jack Daniel er niet meer was, bleef zijn legendarische whiskey voortleven.

Vandaag de dag wordt Jack Daniel's genoten in meer dan 170 landen en wordt het beschouwd als een symbool van Amerikaanse trots en vakmanschap. De rijke geschiedenis en het tijdloze karakter maken Jack Daniel's een icoon in de wereld van whiskey

Is Jack Daniel's Bourbon?

Het simpele antwoord? Ja, het is bourbon. Maar de realiteit ligt genuanceerder. Hoewel Jack Daniel's officieel aan de classificatie voor bourbon voldoet, spreken ze zelf van Tennessee Whiskey, vernoemd naar de Amerikaanse staat waar de distilleerderij ligt. Het is dan ook niet 100% hetzelfde als de gemiddelde bourbon. Dat verschil zit 'm in het zogenaamde Lincoln County Process.

Tijdens deze stap in het productieproces wordt de whiskey gefilterd door houtskool van de suikeresdoorn. Dat gebeurt nog voordat de whiskey in vaten rijpt. Het duurt ongeveer 3 tot 5 dagen voordat de ongerijpte whiskey volledig door de metersdikke laag houtskool is gezakt. Het is dit proces dat zorgt voor een extra soepele drinkervaring.

Jack & Cola

Je moet Jack Daniel's vooral lekker drinken zoals je zelf wilt. Maar er is een reden dat de Jack & Cola zo populair is. Dr Lyman Kelber van het Amerikaanse Bureau of Chemistry and Soils werd in 1907 naar het zuiden van de Verenigde Staten gestuurd. Daar zag hij dat een ondernemer cola schonk aan soldaten, die daar vervolgens zelf Jack Daniel's aan toevoegden.  

Jack Daniels Online Kopen

Bij Whisky.nl vind je een enorme selectie aan Jack Daniel's. Nu is het alleen nog even een kwestie van een keuze maken, dan zorgen wij dat je snel aan je favoriete drankje zit. Of als je een cadeau zoekt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een geschenkverpakking. Bekijk het aanbod, plaats je bestelling en wij leveren snel jouw Jack Daniel's.