Ron Zacapa RumRon Zacapa Rum

Over Ron Zacapa

Ron Zacapa Rum is een van de succesvolste rummerken ter wereld. Deze heerlijk drank uit Guatemala kan bogen op een mooie historie en een bijzonder en ingewikkeld rijpingsproces. Het resultaat daarvan spreekt voor zich. Zacapa werd onlangs zelfs uitgeroepen tot een van de 100 meeste waardevolle luxemerken ter wereld. In de webshop van Whisky.nl staat een mooi assortiment Zacapa Rum tegen scherpe prijzen. Kijk nu snel rond tussen al dat moois en plaats eenvoudig je bestelling.
 

Bekijk alle Ron Zacapa Rum:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Hoe wordt Zacapa Rum gemaakt?

In tegenstelling tot veel andere rumproducenten, maakt Zacapa haar rum van zogenaamde 'sugar cane honey' in plaats van de traditionele melasse. Dit is in feite een geconcentreerde versie van het sap van suikerriet en blijft langer goed dan het pure sap. Maar het is met name de rijping waar Zacapa zich onderscheidt van concurrenten.

Allereerst gebeurt dat op 2300 meter boven zeeniveau in de bergen van Guatemala. Deze plek noemen ze bij Zacapa 'Het Huis boven de Wolken', dat op vruchtbare vulkanische grond staat. De keuze om de rum op deze hoogte te laten rijpen, is gemaakt door meesterblender Lorena Vasquez, die al 35 jaar voor Ron Zacapa werkt. Daarover zegt ze zelf dat ze "een van de mooiste banen ter wereld heeft".

De rijping vindt vervolgens plaats in een Sistema Solera, waarbij rum naarmate deze ouder wordt deels naar andere vaten overgeheveld wordt. Een complexer solerasysteem dan dat van Zacapa zul je niet snel vinden. De rum rijpt eerst in een keur aan verschillende soorten vaten: ex-bourbon, ex-oloroso, ex-Pedro Ximénez en ex-Cognac. Daarna wordt deze naar het solerasysteem overgestoken. Het is haast te ingewikkeld om goed uit te leggen, maar bewijs van de doeltreffendheid zit 'm in de smaak van Zacapa Rum.

Ron Zacapa 23

De bekendste rum van Zacapa is ongetwijfeld de Ron Zacapa 23. Door die naam wordt nogal eens gedacht dat deze rum 23 jaar oud is, maar dat ligt iets genuanceerder. Ron Zacapa 23 is namelijk een blend van verschillende rums, variërend in leeftijd van 6 tot 23 jaar. Die leeftijdvariatie ontstaat door die bijzondere Sistema Solera.

Om elke fles van deze rum uit Guatemala zit een handgeweven lint. Die is gemaakt van gedroogde palmbladeren. Dit is een Mayaanse traditie die al vele millennia bestaat. De linten worden door 700 vrouwelijke wevers gemaakt.

Ron Zacapa Rum online kopen 

Ron Zacapa is zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde rumliefhebber. Blader eens rustig door ons aanbod. Meer informatie over een bepaald product vind je door even door te klikken. Bestellen is vervolgens een koud kunstje. Wij zorgen natuurlijk dat je je fles Zacapa Rum snel in huis hebt.