Cocktail & Bar Tools

Wil je ook dolgraag thuis de lekkerste cocktails maken? Dan is het de hoogste tijd om een aantal professionele cocktail & bar tools in huis te halen. Met deze benodigdheden kom je goed beslagen ten ijs. Voor je het weet creëer je zelf de lekkerste drankjes voor je familie en vrienden. Van een Margarita of Daquiri tot een Cosmopolitan of Manhattan. Bij Whisky.nl hebben we een uitgebreid en voordelig assortiment cocktail & bar tools, zodat het mixen van drankjes straks een koud kunstje is.

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De beste bar tools

Wie ooit wel eens in een goede cocktailbar geweest is, die weet: bartenders hebben veel verschillende spullen om de mooiste cocktails in elkaar te draaien. De hoeveelheid verschillende dingen die ze achter de bar gebruiken, kan nog wel eens overweldigend zijn. Gelukkig kunnen wij je goed op weg helpen. Als je bij ons uitgeshopt bent, dan heb je alles in huis om de lekkerste cocktails te maken.

We hebben een grote verscheidenheid aan bar tools van het gerenommeerde Barprofessional. Dit merk is onderdeel van Luyten, dat al sinds begin van de vorige eeuw toeleverancier voor de drankenindustrie is. Oorspronkelijk vooral bij de Schiedamse jeneverwereld, maar het klantenbestand werd al snel groter. Er zijn door de jaren heen talloze hoogwaardige cocktai & bar tools ontwikkeld, die in restaurants en bars over de hele wereld gebruikt worden.

Zes essentiële bar tools

  • Jigger: ook wel een barmaatje genoemd. Dit gebruik je om de ingrediënten te meten, zodat je de juiste verhoudingen aan kunt houden. Een jigger heeft twee kanten, waarvan een kleiner dan de ander. Vaak bijvoorbeeld 2cl en 4cl of 2,5cl en 5cl.
  • Boston Shaker: dit type cocktailshaker tref je vaak aan in de beste cocktailbars. Het bestaat uit twee delen, waarvan een groter dan de ander. Zorg dat je de beide delen goed aandrukt, zodat je een waterdichte sluiting creëert. Snel en eenvoudig in gebruik.
  • Parisian Shaker: dit soort cocktailshaker is vrij oud, maar wel erg stijlvol. Het bestaat uit twee delen; een groter gedeelte voor het ijs en de verschillende drankjes, en daarnaast een mooi vormgegeven bovenkant.

 

  • Barlepel: deze special lepel is ooit ontwikkeld voor het mixen van cocktails. Bartenders gebruiken een barlepel vaak ook om hoeveelheden te meten of om laagjes in een cocktail aan te bringen. Een barlepel is erg lang, zodat het mengen in een mixglas soepel verloopt.
  • Hawthorne Strainer: het meest opvallendste aan deze bar tool is de metalen veer, waardoor deze zich automatisch aanpast aan de omvang van een shaker. Met een Hawthorne Strainer zeef je ijs of verpulverd fruit wanneer je de cocktail inschenkt.
  • Julep Strainer: erg verglijkbaar met de Hawthorne Strainer, maar dan wat eenvoudiger ogend. Deze tool werd oospronkelijk gebruikt voor het serveren van Mint Juleps, voordat rietjes populair werden. De bartender serveerde de Julep met deze zeef bovenin het glas, zodat de drinker niet allemaal ijs en munt in zijn gezicht kreeg. Een Julep Strainer wordt tegenwoordig vaak gebruikt wanneer een drankje van een mixglas naar een cocktailglas overgeschonken moet worden.

 

Voordelig bar tools voor cocktails online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriete bar tools gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je snel alles in huis hebt om zelf cocktails te maken.