Deanston, 18 years 70cl

€ 90,99
Niet op voorraad

De Deanston distilleerderij heeft een interessante achtergrond: ooit was het namelijk een katoenspinnerij. Deanston werd opgericht in 1785 en kende ruim anderhalve eeuw voorspoed, tot de katoenindustrie na de Tweede Wereldoorlog in verval raakte. In de jaren ’60 werd daarom de spinnerij omgebouwd tot een distilleerderij. De Deanston 18 Y is een uitstekend voorbeeld van waar de distilleerderij toe in staat it. Een finish in first-fill Kentucky bourbonvaten geeft de whisky een heerlijk smaakprofiel.

Deanston, 18 Y Whisky is een heerlijke Whisky van het merk Deanston. Deze Whisky is gedistilleerd in het prachtige Highland en is gebotteld op 46,3% alcohol. Bestel deze Whisky voor een extra voordelige prijs op whisky.nl en geniet snel van deze heerlijke Deanston, 18 Y.

Single Malt Whisky is een pure malt die afkomstig is van één distilleerderij en hebben als specifiek kenmerk een eigen karakter. Ondanks dat het Single Malt heet, kan de whisky wel uit meerdere soorten whisky bestaan zolang het maar van dezelfde distilleerderij is en geen grain whisky bevat, in tegenstelling tot Blended Whisky's, die worden gemaakt van meerdere Single Malts en Grain whisky's.

Whisky.nl is de beste webshop om drank te bestellen, alle soorten Whisky, van Bourbon Whisky tot Blended Whisky. Maar ook whisky’s zoals deze Single Malt. Daarnaast vind je hier alles om de allerlekkerste whisky cocktails mee te maken.

Meer informatie
Merk / Distilleerderij Deanston
Categorie Single Malt
Land Schotland
Regio Highland
Leeftijd 18 years
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 46.3%