Over Sir Edmond

Gin is allang niet meer een drank waarbij alleen jeneverbes en citrus de hoofdrol spelen. Overal ter wereld zijn er innovatieve gins die experimenteren met allerlei verschillende geuren en smaken. Een van die gins is Sir Edmond Gin, een ambachtelijke gestookt product uit Nederland waarbij vanille de hoofdrol speelt. Sir Edmond Gin wordt gemaakt bij de historische stokerij Herman Jansen in Schiedam en won prestigieuze prijzen. Wil jij ook graag een goede fles Sir Edmond Gin kopen? Dan ben je bij de webshop van Whisky.nl aan het juiste adres. Bestel nu online jouw fles, dan zorgen wij dat deze bij je bezorgd wordt.

Bestel Gin van Sir Edmond Gin:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wie is Sir Edmond?

Of beter gezegd: wie was Sir Edmond? Want deze bijzondere man is een historisch figuur uit de 19e eeuw. Edmond Albius werd als slaaf geboren op het eiland Réunion, dat niet ver van Madagaskar ligt. Op zijn twaalfde ontdekte hij een nieuwe manier om handmatig de vanille-orchidee te bestuiven. Dat zorgde voor een ware revolutie in de vanille-industrie.

Edmond's techniek wordt zelfs nu nog gebruikt om de vanille op het eiland te bestuiven. Zelf heeft hij daar helaas weinig profijt van gehad. Toen slavernij in 1848 afgeschafd werd, ging hij als keukenbediende aan de slag. Hij werd beschuldigd van het stelen van sieraden en kreeg een gevangenisstraf van 10 jaar. Na 5 jaar kreeg hij clementie van de gouverneur vanwege zijn bijzondere verdiensten op het gebied van vanille. Hij overleed op 51-jarige leeftijd in armoede.

De smaken van Sir Edmond Gin

Sir Edmond Gin is een eerbetoon aan Edmond Albius. Daarom speelt vanille de hoofdrol in deze uitstekende Nederlandse gin. Maar deze gin ontleent zijn smaken aan nog 5 andere botanicals. Hieronder bespreken we ze.

  • Vanille is niet alleen verantwoordelijk voor de kleur van de gin, maar geeft de drank ook een zachte, verfijnde smaak.
  • De jeneverbessen komen uit Macedonië en vormen het hart van deze gin.
  • Engelwortel is een veelgebruikt ingrediënt in gin. Oorspronkelijk werden er medicinale eigenschappen aan engelwortel toegeschreven. Nu zijn gindistillateurs dol op deze botanical vanwege de zoete geur.
  • Kardemom is een sterk, geurig kruid en is onderdeel van de gemberfamilie. De kardemom komt uit Guatemala. Het is een van de duurste kruiden ter wereld.
  • Gember is dus een neefje van kardemom. Sir Edmond Gin haalt zijn gember uit Nigeria.
  • De laatste botanical is kaneel, een zoetmaker die een belangrijke rol in deze gin speelt.

Cocktailrecepten met Sir Edmond Gin

Er zijn een aantal perfect serves voor de lekkerste Gin & Tonic met Sir Edmond Gin.

  • Perfect serve 1: 50ml Sir Edmond Gin, 150ml premium Indian tonic, garneer met een schijf sinaasappel en kaneelstok.
  • Perfect serve 2: 50ml Sir Edmond Gin, 150ml premium Indian tonic, garneer met verse aardbeien en een takje munt.

Maar een mooie cocktail gaat er natuurlijk ook altijd in.

  • The Gin Fizz is een van de makkelijkste cocktails om thuis te maken. Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker (50ml Sir Edmond Gin, 25ml citroensap en 15ml simple syrup). Goed schudden met ijs en daarna in het glas aftoppen met sodawater. Garneer met een citroenschil.
  • Voor The French Rebel giet je de ingrediënten in een shaker (40ml Sir Edmond Gin, 20ml citroensap, 10ml simple syrup). Goed schudden met ijs en daarna in een champagneflute aftoppen met champagne.

Sir Edmond Gin online kopen

Jouw fles Sir Edmond Gin koop je natuurlijk bij Whisky.nl. Deze gin is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde ginliefhebber. Bestellen is heel eenvoudig. Met een paar klikken heb je alles geregeld. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw fles snel in huis hebt.