Pinaq LikeurPinaq Likeur

Over Pinaq

Soms zijn er gewoon van die drankjes waar je helemaal vrolijk van wordt. De likeuren van Piñaq vallen daar zeker onder. De felgekleurde flessen in de vorm van een ananas staan niet alleen superleuk in je drankenkast, maar de inhoud is ook nog eens heel lekker! Het is alsof je opeens in een tropisch oord staat, genietend van het zonnetje, terwijl je een heerlijke cocktail geserveerd wordt. Piñaq is puur trouwens ook niet te versmaden. Bij Whisky.nl hebben we alle verschillende soorten van Piñaq in ons uitgebreide assortiment, van de Original tot de Colada en Rosé. Plaats nu eenvoudig online je bestelling!

Bekijk alle Pinaq Likeur:

Filteren
Selectie verfijnen
 

De ultieme gastvrijheid van Piñaq

De ananas is al eeuwelang het symbool van de gastvrijheid. Dat is ooit zo ontstaan op de Caribische eilanden, waar de oorspronkelijke bewoners een ananas bij de voordeur legden als teken van gastvrijheid. Soms werd er zelfs een ananas bij de toegangsweg naar het dorp gelegd om bezoekers te verwelkomen. In historisch houtwerk kom je de ananas tegenwoordig nog steeds wel eens tegen, bijvoorbeeld in zuilen en deuren.

In de Nederlandse Gouden Eeuw was de ananas zelfs een populair symbool op deurmatten, uithangborden en antieke lampen. Vroeger werd visite ook nog wel eens een stuk ananas aangeboden. De moderne versie daarvan? Je gasten een heerlijke glaasje van een van de Piñaq-likeuren inschenken. Van de tropische smaken kun je niet anders dan vrolijk worden. Gegarandeerd een geweldige tijd met je vrienden!

Piñaq: een Nederlandse lekkernij

Wist je dat Piñaq een Nederlands product is? Wie had ooit gedacht dat wij zo'n tropische, warme, vrolijke drank konden maken! Piñaq is gemaakt op basis van de beste ingrediënten uit de oude én de nieuwe wereld. De basis wordt gevormd door een ultrapremium wodka uit Nederland: 3 Kilos Vodka.

Deze wodka wordt in Schiedam gemaakt van tarwe. Daar worden de granen gefermenteerd en gedistilleerd via een eeuwenoud distillatieproces in vijf distilleerkolommen. Aan het krachtige tarwedistillaat wordt vervolgens uitzonderlijk puur water toegevoegd. Dit water is met omgekeerde osmosis behandeld, waardoor alle onzuiverheden als sneeuw voor de tropische zon verdwijnen.

Naast 3 Kilos Vodka wordt ook VSOP Cognac uit Frankrijk gebruikt. Cognac is een van de meest prestigieuze druivendistillaten ter wereld en mag alleen in een heel kleine regio in Frankrijk geproduceerd worden. Afhankelijk van welke versie van Piñaq je drinkt, wordt er aan die wodka en cognac nog meer bijzondere smaken toegevoegd.

Aan de Piñaq Original wordt bijvoorbeeld echte passievrucht toegevoegd, terwijl de Piñaq Rosé met behulp van Roséwijn gemaakt wordt. En de Piñaq Colada dan? Daar zit natuurlijk heerlijke Jamaicaanse rum bij in.

Cocktails met Piñaq

Piñaq kun je uitstekend puur drinken, maar natuurlijk is Piñaq ook heerlijk in een zomerse cocktail. Hieronder hebben we een aantal recepten voor je.

Roslyn Bellini

 • 60ml Piñaq Rosé
 • 30ml aardbeipuree
 • Scheutje limoensap
 • IJs

Schudt de ingrediënten in een shaker en serveer met ijs in een wijnglas. Top het geheel af met rosé champagne. Garneer met aardbeien.

Piñaq Mule

 • 60ml Piñaq Original
 • 30ml bourbon
 • 15ml limoensap
 • IJs

Schenk de ingrediënten in een glas en top het geheel af met gingerbeer. Garneer met limoen en verse gember.

Piñaq Colada

 • 60ml witte rum
 • 60ml Piñaq Colada
 • 30ml Piñaq Original
 • 30ml ananaspuree
 • 30ml kokosmelk
 • 15ml suikersiroop
 • Scheutje limoensap

Giet de ingrediënten met ijs in een blender. Garneer met limoen en ananas.

Voordelig Piñaq Likeur online kopen

Ook zo'n trek gekregen in Piñaq? Kijk dan eens welke Piñaq jou het meest aanspreekt. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen, want je kunt ze ook gewoon allemaal in huis halen! Bij Whisky.nl hanteren we voordelige prijzen en zorgen we dat jouw bestelling snel bezorgd wordt.