Tomatin, 18 years 70cl

€ 97,99
Niet op voorraad

De distilleerderij van Tomatin werd in 1897 tijdens de ‘Whisky Boom’ gebouwd door The Tomatin-Spey District-Distillery Co. en ligt op zo'n 315 meter boven de zeespiegel waardoor het de op 3 na hoogst gelegen distilleerderij van Schotland is. Slechts een kleine hoeveelheid Tomatin wordt als Single Malt op de markt gebracht, het grootste deel gaat naar de blends. Deze 18 jaar oude Tomatin is unchill-filtered en rijpte nog zo’n 18 maanden op Oloroso Sherryvaten uit Spanje.

Tomatin, 18 Y Whisky is een heerlijke Whisky van het merk Tomatin. Deze Whisky is gedistilleerd in het prachtige Highland en is gebotteld op 46% alcohol. Bestel deze Whisky voor een extra voordelige prijs op whisky.nl en geniet snel van deze heerlijke Tomatin, 18 Y.

Single Malt Whisky is een pure malt die afkomstig is van één distilleerderij en hebben als specifiek kenmerk een eigen karakter. Ondanks dat het Single Malt heet, kan de whisky wel uit meerdere soorten whisky bestaan zolang het maar van dezelfde distilleerderij is en geen grain whisky bevat, in tegenstelling tot Blended Whisky's, die worden gemaakt van meerdere Single Malts en Grain whisky's.

Whisky.nl is de beste webshop om drank te bestellen, alle soorten Whisky, van Bourbon Whisky tot Blended Whisky. Maar ook whisky’s zoals deze Single Malt. Daarnaast vind je hier alles om de allerlekkerste whisky cocktails mee te maken.

Meer informatie
Merk / Distilleerderij Tomatin
Categorie Single Malt
Land Schotland
Regio Highland
Leeftijd 18 years
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 46%