Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Four Roses Kentucky Bourbon

Four Roses Kentucky Bourbon

Four Roses is een klassieke bourbon die al sinds 1884 in Kentucky gemaakt wordt. Wat deze bourbon zo bijzonder maakt, is het gebruik van 2 verschillende graanrecepten en 5 verschillende soorten gist. Dat tilt de complexiteit van Four Roses naar een nieuw niveau. Zoek jij een mooie fles voor je eigen collectie of om cadeau te geven? Bekijk dan eens ons assortiment en bestel vandaag nog online jouw whiskey. Bij Whisky.nl hebben we altijd scherpe prijzen.

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Waarom de naam Four Roses?

De naam Four Roses heeft een bijzondere en romantische achtergrond. Nog voor hij zijn eigen distilleerderij oprichtte, werd Paul Jones Jr. smoorverliefd op een Amerikaanse schone. Hij vroeg haar ten huwelijk, maar moest even wachten op een antwoord. Tijdens een groots feest kort na het aanzoek, droeg ze een corsage van vier rode rozen. Dat was haar bijzondere manier om het ja-woord te geven. Uit bewondering en liefde vernoemde Paul Jones Jr. zijn bourbon daarna naar dat uitzonderlijk romantische moment.

Hoe wordt Four Roses gemaakt?

Four Roses is de enige bourbondistilleerderij die 5 eigen gistsoorten combineert met 2 verschillende graanrecepten. Dat betekent dat ze in totaal 10 bourbons kunnen maken die allemaal een uiteenlopende smaak hebben. Voor hun populairste bourbon, die vanwege het gele etiket ook wel bekend staat als Four Roses Yellow Label, worden soms wel alle 10 recepten gebruikt.

De belangrijkste graan voor iedere bourbon is maïs en dat is bij deze whiskey niet anders. Daarnaast gebruikt meesterdistillateur Jim Rutledge ook nog rogge en gemoute gerst. Het verschil in de 2 graanrecepten zit 'm in de verhoudingen tussen die granen. Zo wordt in het ene recept liefst 75 procent maïs gebruikt, terwijl dat voor het andere recept naar 60 procent wordt teruggeschaald. 

De 5 verschillende gistsoorten zorgen op hun beurt weer voor verschillende smaakinvloeden. De een geeft bijvoorbeeld subtiele fruitsmaken af, terwijl de andere voor meer kruidigheid of bloemige tonen zorgt.

Four Roses Bourbon Whiskey online kopen

Het assortiment is uitgebreid. Je kunt kiezen voor de traditionele Bourbon Whiskey (de Yellow Label dus), maar er is ook de Small Batch. Deze bourbon rijpt ongeveer 6 à 7 jaar en is een combinatie van vier recepten die vakkundig door Jim Rutledge met elkaar worden samengevoegd. Het resultaat is met recht groter dan de som der delen.

Dan is er ook nog de Four Roses Single Barrel. Deze bourbon is eigenlijk het tegenovergestelde van de Small Batch, want dit is een whiskey op basis van een recept. In theorie kun je dus alle recepten op deze manier verzamelen.

Bij Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment waarin je al deze bijzondere edities terugvindt. Dus weet je nu zeker dat je Four Roses Bourbon Whiskey wilt kopen? Bekijk dan snel ons aanbod en kies jouw favoriet. Dan zorgen we dat jouw bestelling binnenkort wordt afgeleverd.