Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Glenglassaugh

Over Glenglassaugh

De Glenglassaugh Distillery is gesticht in 1875. Hij is een aantal keer gesloten geweest. De productie is in 1959 verdubbeld, ook het aantal distilleertoestellen is toen verdubbeld. In 1986 sloot de distilleerderij voor langere tijd zijn deuren.

De Glenglassaugh Distillery is in 2008 heropend na een periode van maar liefst 22 jaar gesloten te zijn geweest. De distilleerderij ligt aan de Noordzee kust ten noorden van Speyside bij het plaatsje Portsoy.

De eerste nieuwe vaten zijn in de loop van december 2008 afgevuld.

Glenglassaugh Revival 3 y.o. 46% De Revival is dus een jonge whisky die echter bijzonder smaakvol is. Een uitgesproken fruitige neus met room en lichte zilte invloeden. Nogal een krachtpatser voor zijn leeftijd. De invloeden van een aantal sherry vaten zijn goed merkbaar, maar het is vooral de kust invloed die deze whisky bijzonder maakt. Niet zo gek als je de locatie van de distilleerderij kent. Verpakt in een speciale fles en een fraaie doos is dit een prachtige eerste nieuwe botteling. En voor een eerste botteling is de prijs bijzonder vriendelijk.

De whisky's van Glenglassaugh:

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina