Hibiki WhiskyHibiki Whisky

Over Hibiki

Hibiki is een eerbetoon aan het ambacht dat achter Japanse whisky schuilgaat. Whisky's van bekende distilleerderijen zoals Yamazaki en Hakushi vormen het hart van Hibiki. Deze blended whisky werd voor het eerst in 1989 gemaakt, destijds voor het 90-jarig bestaan van Suntory. Over alles is tot in detail nagedacht. En dat proef je terug. Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de verfijnde, klassieke smaken van Hibiki? We hebben bij Whisky.nl een mooi assortiment. Plaats je bestelling in onze webshop en wij zorgen dat je jouw goede fles snel in huis hebt.

Bekijk alle Hibiki Whisky:

Filteren
Selectie verfijnen
 

Geschiedenis van Hibiki

Het verhaal achter Hibiki is eigenlijk het verhaal van Suntory. Je weet wel, de whisky die zo'n prominente rol speelde in de film Lost in Translation met Bill Murray. Suntory werd in 1899 opgericht door Shinjiro Torii, een ambitieuze man die geboren was voor succes. Binnen tien jaar had zijn eigen winkel een gerenommeerde reputatie, maar zijn droom was om whisky te maken. Dat lukte in 1923 met de oprichting van de allereerste whiskydistilleerderij in Japan, Yamazaki. Tegenwoordig is Suntory een van de grootste drankenproducenten van Japan.

Hibiki kwam in 1989 op de markt om het 90-jarig jubileum van moederbedrijf Suntory te vieren. Sindsdien is dit prestigieuze merk uitgegroeid tot een prijswinnende Japanse blended whisky. Hibiki staat tegenwoordig synoniem met de enorm hoge kwaliteit waar Japanse whisky bekend om staat.

Hibiki en de kunst van Japanse whisky

Hibiki is een artistiek hoogstandje in de whiskywereld. Deze whisky is het resultaat van het proeven en combineren van de 1.000.000 vaten whisky die Suntory had liggen. De huidige masterblenders van Hibiki proeven tot wel 300 whisky's per dag om de hoge kwaliteit van de whisky vast te houden. Of zoals oprichter Shinjiro Torii ooit zei: "Om Master Blender bij Suntory te worden, moet je kunnen communiceren met whisky's die niet kunnen praten."

Ook over het design is tot in detail nagedacht. Het etiket is van traditioneel Echizen-papier gemaakt en de kalligrafie is een verwijzing naar de eeuwenoude Japanse tradities op dat vlak. De ronde fles heeft 24 inkepingen; een afgeleide van de Japanse maankalender. Daarnaast is de kleur paars heel bewust gekozen, want dat is volgens Japanners de meest nobele kleur.

De distilleerderijen van Hibiki

Suntory heeft een aantal distilleerderijen en deze vormen het hart van Hibiki.

  • Yamazaki: de oudste en misschien wel meest vermaarde distilleerderij in Japan. Het was de whisky van deze distilleerderij die aan de geboorte stond van de huidige gekte rondom Japanse whisky.
  • Hakushu: deze distilleerderij bestaat sinds 1973 en is de tweede distilleerderij in het portfolio van Suntory. Het is een van de hoogst gelegen distilleerderijen ter wereld.
  • Chita: dit is de graandistilleerderij, waar alleen whisky in grote distilleerkolommen gemaakt wordt. De whisky van Chita wordt ook wel gezien als de dashi (Japanse bouillon) die de harmonie van Hibiki bewaakt.

Voordelig Hibiki Japanse whisky online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Hibiki Japanse whisky snel in huis hebt.