Hibiki WhiskyHibiki Whisky

Over Hibiki

Hibiki is een eerbetoon aan het ambacht dat achter Japanse whisky schuilgaat. Whisky's van bekende distilleerderijen zoals Yamazaki en Hakushi vormen het hart van Hibiki. Deze blended whisky werd voor het eerst in 1989 gemaakt, destijds voor het 90-jarig bestaan van Suntory. Over alles is tot in detail nagedacht. En dat proef je terug. Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de verfijnde, klassieke smaken van Hibiki? We hebben bij Whisky.nl een mooi assortiment. Plaats je bestelling in onze webshop en wij zorgen dat je jouw goede fles snel in huis hebt.

Bekijk alle Hibiki Whisky:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Categorie
 

De geschiedenis van Hibiki

Hibiki whisky wordt geproduceerd door Suntory, één van de meest vooraanstaande distilleerderijen in Japan. Suntory, opgericht in 1899, heeft een rijke geschiedenis en erfgoed op het gebied van gedistilleerde dranken, en Hibiki is een van hun meest prominente whiskymerken.

Het verhaal van Hibiki begon in de jaren 80, toen de meester-distilleerder van Suntory, Keizo Saji, besloot om een whisky te creëren die de harmonie van de Japanse natuur en cultuur weerspiegelde. Het resultaat was Hibiki, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 1989. De naam "Hibiki" is Japans voor "resonantie" of "echo," wat perfect past bij de visie van Saji om een whisky te creëren die emoties en herinneringen kan oproepen.

Het productieproces

Wat Hibiki whisky echt bijzonder maakt, is het zorgvuldige en ambachtelijke productieproces dat wordt toegepast. Net als Schotse whisky, wordt Hibiki gemaakt van de beste ingrediënten: zuiver water, hoogwaardige granen en zorgvuldig geselecteerde gistculturen. De granen worden gemalen en gemout voordat ze worden gedistilleerd in traditionele koperen potstills

Een van de kenmerkende aspecten van Hibiki is het gebruik van verschillende soorten vaten voor de rijping van de whisky. Suntory maakt gebruik van Amerikaanse eiken vaten, Mizunara eiken vaten en Europese sherryvaten om verschillende smaakprofielen en aroma's te ontwikkelen. Deze vaten worden zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd om de perfecte balans en complexiteit te bereiken.

Online Hibiki whisky kopen

Of je nu een whiskykenner bent die op zoek is naar complexiteit en diepgang of een nieuwkomer die wil kennismaken met de wereld van whisky, Hibiki is een uitstekende keuze. Dus, de volgende keer dat je de gelegenheid hebt, overweeg dan om een glas Hibiki whisky te proberen en te genieten van de smaken die het te bieden heeft.

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Hibiki snel in huis hebt.