Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Spot Whiskey

Over Spot Whiskey

William Mitchell besloot in 1805 om het vaste land te verlaten en zich te vestigen in Ierland. Hij kocht Crafton Street 10. Een schitterend pand en begon een eigen bakkerij.

Later in 1887 breidde Robert Mitchell, een heer met een groot zakelijk inzicht, het bedrijf uit de handel in whiskey. Hij kocht een nieuw pand om de hoek van Kildare Street 21. In 1933 verkocht de familie Mitchell daar de eerste Green Spot whiskey: Jameson & Son 10 Year Old Green Seal @ 180/-per dozijn”

Toen de familie Mitchell in 1887 de whiskyhandel instapte zat het aan zijn top en de vraag naar Ierse pot still whiskey was nog nooit zo hoog geweest.

Er was een onverzadigbare vraag naar hoge kwaliteit Ierse whiskey en de vele Ierse distilleerderijen zaten aan de maximale capaciteit. In die tijd was het de gewoonte dat handelaren ongerijpte whisky opkochten en lieten rijpen in eigen pakhuizen. Hierna bottelen ze zelf de whisky onder de naam van de distilleerderij. Dit wordt “whisk(e)y bonding” genoemd.

De familie Mitchell bracht meerdere whiskeys op de markt. Green Spot werd gebotteld op 10 jarige leeftijd. Blue Spot op 7 jaar, Yellow op 12 en Red op 15 jaar. De naam is afkomstig van de gekleurde vlek om het vat.

Door de moeilijke economische omstandigheden bleef alleen Green Spot over.

In de jaren 60 besloten distilleerderijen om zelf whiskey te laten rijpen en te bottelen om zo de kwaliteit te garanderen. Hierdoor stierven de meeste whiskyhandelaren uit. Door de goede relatie van de familie Mitchell met de Jameson distilleerderij kreeg het nog voldoende ongerijpte whiskey om te laten rijpen in de kelders van de familie Mitchell in hartje Dublin.

De whiskey's van Spot Whiskey:

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina