Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Tomintoul

Over Tomintoul

In de Schotse Hooglanden, midden in het prestigieuze Glenlivet-gebied, ligt het dorp Tomintoul. Hier in het hart van de Speyside-regio ligt de Tomintoul Distillery. In het midden van de vorige eeuw duurde het meer dan een jaar om een waterbron te vinden die benut zou kunnen worden voor de productie van malt whisky. De zoektocht eindigde met de ontdekking van de Ballantruan Spring, een bijzondere bron van het zuiverste water, genesteld in de Cromdale Hils. Vlakbij, aan de majestueuze Avon River, werd vervolgens de Tomintoul Distillery gebouwd.

De natuurlijke omgeving, de hoge ligging, zuivere lucht en de hoge kwaliteit water uit de Balantruan Spring dragen bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van Tomintoul Speyside Glenlivet Single Malt – the gentle dram. Angus Dundee Distillers, de eigenaren van de Tomintoul Distillery, brachten, samen met een team van goed opgeleide medewerkers, de distilleerderij tot grote bloei.

Van start tot finish

De productie van Tomintoul Speyside Glenlivet Single Malt Whisky is een mix van magie, mystiek, vakmanschap en tijd. Voor de productie van een goede Single Malt Scotch Whisky zijn drie bestanddelen het meest belangrijk: gemoute gerst, gist en water. Een bron van zuiver water is een belangrijk element en de Tomintoul Distilery is gezegend met de constante toevoer van het zuivere water van de Ballantruan Spring. Tomintoul laat de whisky´s minstens 10 jaar rusten op vaten. De beste vaten blijven soms 16 jaar of zelfs 33 jaar liggen.

De laatste controle

Robert Fleming, directeur van de distilleerderij van Tomintoul, wiens familie al generaties lang whisky distilleert, is de Master Distiller. De mensen van zijn team hebben gezamenlijk eeuwenlang ervaring in het vak en de tradities van het maken van de mooiste Scotch Malt Whisky´s.

De whisky's van Tomintoul:

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina