Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

West Cork

Over West Cork

De distilleerderij van West Cork is gevestigd in Union Hall. Een klein vissersdorpje met, volgens de laatste telling, slechts 196 inwoners. De boot op het nieuwe label van West Cork verwijst dan ook naar de vissers- en haven cultuur van Union Hall.

De ‘’West Cork Distillery’’ ligt op ongeveer een uur rijden van Cork, na Dublin de grootste stad van Ierland. Het gebied West Cork is het meest zuidwestelijk gelegen gebied en de grootste graafschap van Ierland. Het staat bekend om zijn typische Ierse landschap met heuvelachtige groene weiden, ruige kusten, oude kastelen en schilderachtige dorpjes.

Clichématig gesproken staan de Ieren bekend als een eigenzinnig volk, de inwoners van Cork spannen daarbij de kroon. Ze laten zich niet de wet voorschrijven en komen in verzet als ze dat nodig vinden. Zo stonden de ‘Corkonians’ vooraan in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. Het graafschap Cork wordt dan ook wel ‘Rebel County’ genoemd. Deze eigenzinnigheid komt ook weer terug in de whiskey van de ‘’West Cork Dillistery’’.

De whisky's van West Cork:

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina