Craigellachie, 17 years 70cl

€ 109,99
Op voorraad

De Craigellachie distilleerderij werd in 1888 gebouwd door P.J. Mackie en zijn zakenpartner. Slechts 2 % van hun geproduceerde maltwhisky wordt gebotteld als Single Malt. Geheel tegen de huidige trend van whisky’s zonder leeftijdsaanduiding, besloot eigenaar John Dewar & Sons om met zijn 5 distilleerderijen nieuwe of vernieuwde bottelingen uit te brengen die allemaal een Age Statement hebben. Deze rijpte volledig op vaten van Amerikaans eikenhout. Zoet, fruitig en rokerig is dit een prachtig voorbeeld van de kwaliteit van deze Speyside distilleerderij.

Craigellachie, 17 Y Whisky is een heerlijke Whisky van het merk Craigellachie. Deze Whisky is gedistilleerd in het prachtige Speyside en is gebotteld op 46% alcohol. Bestel deze Whisky voor een extra voordelige prijs op whisky.nl en geniet snel van deze heerlijke Craigellachie, 17 Y .

Single Malt Whisky is een pure malt die afkomstig is van één distilleerderij en hebben als specifiek kenmerk een eigen karakter. Ondanks dat het Single Malt heet, kan de whisky wel uit meerdere soorten whisky bestaan zolang het maar van dezelfde distilleerderij is en geen grain whisky bevat, in tegenstelling tot Blended Whisky's, die worden gemaakt van meerdere Single Malts en Grain whisky's.

Whisky.nl is de beste webshop om drank te bestellen, alle soorten Whisky, van Bourbon Whisky tot Blended Whisky. Maar ook whisky’s zoals deze Single Malt. Daarnaast vindt je hier alles om de allerlekkerste whisky cocktails mee te maken.

Meer informatie
Merk / Distilleerderij Craigellachie
Categorie Single Malt
Land Schotland
Regio Speyside
Leeftijd 17 years
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 46%