Glenlivet, 12 years 70cl

€ 37,99
Niet op voorraad

De distilleerderij is opgericht in 1824 en ligt in het dal van de rivier Livet. Toen George Smith de distilleerderij opende, vroeg hij direct een vergunning aan; iets wat toen net nieuw was. Andere illegale distillateurs in de Speyside waren hiermee niet blij, getuige het verhaal dat George 2 pistolen bij zich droeg, waarmee hij zich kon verdedigen tegen zijn boze buren. The Glenlivet 12 Y Double Oak heeft in zowel Amerikaans als Europees eikenhout gerijpt. De whisky van Glenlivet is een voorbeeld van een echte Speyside-whisky.

Glenlivet, 12 Y Whisky is een heerlijke Whisky van het merk Glenlivet. Deze Whisky is gedistilleerd in het prachtige Speyside en is gebotteld op 40% alcohol. Bestel deze Whisky voor een extra voordelige prijs op whisky.nl en geniet snel van deze heerlijke Glenlivet, 12 Y.

Single Malt Whisky is een pure malt die afkomstig is van één distilleerderij en hebben als specifiek kenmerk een eigen karakter. Ondanks dat het Single Malt heet, kan de whisky wel uit meerdere soorten whisky bestaan zolang het maar van dezelfde distilleerderij is en geen grain whisky bevat, in tegenstelling tot Blended Whisky's, die worden gemaakt van meerdere Single Malts en Grain whisky's.

Whisky.nl is de beste webshop om drank te bestellen, alle soorten Whisky, van Bourbon Whisky tot Blended Whisky. Maar ook whisky’s zoals deze Single Malt. Daarnaast vind je hier alles om de allerlekkerste whisky cocktails mee te maken.

Meer informatie
Merk / Distilleerderij Glenlivet
Categorie Single Malt
Land Schotland
Regio Speyside
Leeftijd 12 years
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 40%