Over Glenlivet

The Glenlivet is misschien wel de grootste single malt ter wereld. Er is werkelijk geen fatsoenlijke bar waar ze deze whiskygigant niet schenken. Dat is te danken aan de uitstekende whisky, mooie traditie en soms innovatieve aanpak. De webshop van Whisky.nl staat vol met mooie whisky's van The Glenlivet. Maak nu kennis met deze schitterende Speyside single malt.

De whisky's van Glenlivet:

Producten 1-19 van 45

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Illegale whiskystoker

De geschiedenis van The Glenlivet gaat terug tot 1823. Officieel dan, want dat was het moment waarop oprichter George Smith een vergunning kreeg. Naar alle waarschijnlijkheid stookte deze boer ook ruim daarvoor al illegale whisky. Dat hij het rechte pad op ging was niet zonder gevaar. Het smokkelen van whisky was een lucratieve business en gangsters waren daarom niet blij met de legalisering van whisky. Daarom reisde George altijd met twee pistolen op zak voor het geval zijn voormalige collega's hem een lesje wilde leren.

Het bleek het risico waard, want zijn whisky werd al snel vermaard. Dat bracht echter ook problemen mee voor George. Glenlivet werd ooit namelijk als verzamelnaam gebruikt voor alle whisky uit wat tegenwoordig de Speyside-regio is. En dat was verwarrend voor zijn klanten. Daarom werd in 1884 bepaald dat alleen de whisky van de familie Smith het lidwoord 'The' mocht gebruiken. Sindsdien gaat deze dus als de enige echte The Glenlivet door het leven.

Traditie en innovatie

The Glenlivet is gebouwd op traditie. De klassieke 12-jarige en Founder's Reserve worden al vele decennia op dezelfde manier gemaakt. Dat geldt ook voor de bijzonder populaire 18-jarige Glenlivet. Er staan tegenwoordig misschien wat meer en grotere koperen distilleerketels dan in de tijd van George Smith, maar aan het distillatieproces is verder maar weinig veranderd.

Maar hoewel die traditie The Glenlivet enorm veel voorspoed heeft gebracht, durft Alan Winchester, de huidige masterblender, het ook aan om het soms over een andere boeg te gooien. Zo is er bijvoorbeeld de Captain's Reserve, een single malt die op Cognac-vaten rijpte.

Maar de meest in het oog springend is toch wel de zogenaamde 'zwarte' serie. Zo is er bijvoorbeeld The Glenlivet Spectra die uit een drietal mysterieuze single malts bestaat. Whiskydrinkers worden met deze release uitgedaagd om al hun zintuigen te gebruiken. Met behulp van een QR-code betreed je een bijzondere wereld met een heel spectrum aan smaken.

The Glenlivet Whisky online kopen

The Glenlivet is perfect voor liefhebbers van goede single malt whisky, of je nou aan het begin van je whiskyreis staat of al wat meer gevorderd bent. Ook als cadeau valt deze whisky altijd in de smaak. Bij Whisky.nl hebben we daarom leuke geschenkverpakkingen die je eenvoudig kunt bestellen. Duik snel verder in de wereld van The Glenlivet!