Piña Colada Cocktail Recept
Een van 's werelds populairste zomercocktails, de Piña Colada, smaakt verfrissend en zoet. Het is super makkelijk om te maken en perfect om met vrienden van te genieten. Het is geen verrassing waarom het een favoriet is in strandbars overal! De Pina Colada cocktail is een heerlijk tropisch drankje dat vakantie, zon en strand oproept. Met zijn exotische mix van kokosnoot, ananas en rum, brengt deze verfrissende cocktail je meteen in een zomerse sfeer. Of je nu op een wit zandstrand ligt, aan het zwembad ontspant, of gewoon een moment van ontsnapping zoekt, de Pina Colada biedt een smaakvolle reis naar het tropische weer.
Geen tijd om aan de slag te gaan met een zelfgemaakte cocktail? Probeer ook eens één van onze kant-en-klare Pina Colada producten!
De ingrediënten:
- 50 ml witte rum
- 25 ml vers ananassap
- 35 ml kokoswater(melk)
- 2 theelepels fijne kristalsuiker (optioneel)
- Ijsklontjes
De tools die je nodig hebt:
- Een Cocktail Shaker
- Een groot glas
Garnering/Versiering:
- Een kers en/of een stukje ananas
Een Piña Colada maken:
Stap 1:
Voeg de rum, ananassap en kokaswater(melk) in een Cocktail Shaker. Doe er wat ijsklontjes bij en mixen maar!
Stap 2:
Vul een groot glas met de inhoud van de Shaker.
Stap 3:
Maak de cocktail echt af door er een kers en een stukje ananas aan toe te voegen. Hier kun je zelf creatief mee zijn, dat gaat voornamelijk om het oog en een beetje om de geur.
Witte Rum
Bartools
Siropen
Het Verhaal van Pina Colada
Het verhaal gaat dat de Piña Colada debuteerde in 1952, toen het voor het eerst werd gemixt door Ramon Marrero Perez, de hoofdbarman in het Caribe Hilton in Old San Juan, Puerto Rico. Perez had een winnaar gemixt, en het tropische drankje genoot decennia lang van zijn plaats in de zon, en vond zijn weg naar de Amerikaanse kusten en verre eilanden. De kwaliteit nam echter een duik rond de jaren 1970 toen barkeepers Piña Coladas begonnen te maken met goedkope, gebottelde mixers en ze serveerden in komisch grote glazen.
Gelukkig beleefde het drankje de laatste jaren een renaissance, toen ambachtelijke barmannen het originele recept weer in ere herstelden en zich opnieuw concentreerden op degelijke ingrediënten en de juiste verhoudingen. Sommigen kozen er ook voor om shakers te gebruiken in plaats van de traditionele blender, om zo een lichtere, minder ijzige cocktail te creëren.
Dit recept volgt die aanpak, zonder de messen van de blender en met een mooie, stevige shake. Deze techniek zorgt ervoor dat de cocktail niet te veel verdund raakt, en als je hem serveert met crushed ijs, heb je gegarandeerd een koud drankje.