Over Flor de Cana

Flor de Caña is een heerlijke rum uit Nicaragua die al vele generaties door dezelfde familie gemaakt wordt. De familie heft duurzaamheid bovendien hoog in het vaandel staan, wat deze lekkere rum alleen maar in aanzien doet stijgen. Alsof dat nog niet genoeg was, werd Flor de Caña ook al uitgeroepen tot 'Beste Rum-distilleerderij' in 2019 en 'Beste Rum-producent van het Jaar' in 2017. In de webshop van Whisky.nl vind je een mooi en voordelig assortiment Flor de Caña. Neus vooral even tussen al dat lekkers en plaats eenvoudig je bestelling. Een lekkere Flor de Caña kopen doe je in een handomdraai!
 

Bekijk alle Flor de Cana Rum:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Geschiedenis van Flor de Caña

Hoewel de distilleerderij in Nicaragua staat, begint de geschiedenis van dit vermaarde rummerk opvallend genoeg in Genua, Italië. Vanuit daar emigreerde Alfredo Francisco Pellas Canessa naar Nicaragua, waar hij in 1890 de San Antonio-molen oprichtte. Dat is tegenwoordig een van de oudste suikermolens van het land.

En waar suiker geproduceerd wordt, duurt het meestal niet lang voordat er rum wordt gedistilleerd. En dus werd er al in de vroege jaren van de suikermolen jonge rum gemaakt, terwijl de oudere rum voor de uitbaters van de molen bewaard werd. Uiteindelijk werd in 1937 Compañia Licorera de Nicaragua (CLN) in het leven geroepen. Dit bedrijf is tegenwoordig nog steeds verantwoordelijk voor het maken van Flor de Caña. Compañia Licorera de Nicaragua wordt nu alweer door de vijfde generatie van de Pellas-familie gerund.

Single Estate Rum

Flor de Caña, wat vrijvertaald iets als 'Bloem van het Suikerriet' betekent, wordt volledig gemaakt door Compañia Licorera de Nicaragua. Ze zorgen voor de ingrediënten, de rijping én het bottelen. De distilleerderij ligt op slechts 8 kilometer van de San Cristobal, de meeste actieve vulkaan van Nicaragua met een hoogte van 1745 meter.

Het vulkanische klimaat heeft vanzelfsprekend de nodige impact op het omliggende land. Sinds de 16e eeuw is de vulkaan ongeveer 30 keer uitgebarsten, waardoor de grond erg vruchtbaar is. Het water is bovendien verrijkt met mineralen. Daarnaast zorgt het warme, vulkanische klimaat voor veel interactie tussen de rum en de eikenhouten vaten tijdens de rijping.

Zo wordt Flor de Caña Rum gemaakt

Van het suikerriet wordt melasse gemaakt bij de eigen suikerplantage van Compañia Licorera de Nicaragua. Dit wordt vervolgens snel verscheept naar de distilleerderij. Daar wordt de melasse met water verdund, waarna de fermenatie van 36 uur begint. Tijdens deze fermentatie wordt overtollige koolstofdioxide verzameld en verkocht aan de Coca Cola-fabriek in Nicaragua. Flor de Caña wordt 5 keer gedistilleerd in een distilleerkolom, die aangedreven wordt door stoom dat is opgewekt met biogas van de suikermolen.

Omdat vanwege politieke onrust in Nicaragua in de jaren '70 en '80 maar weinig geëxporteerd kon worden, heeft Flor de Caña nu een geweldige voorraad oude rum. Masterblender Pedro Uriate weet daar wel raad mee: hij brengt rum tot een leeftijd van 25 jaar oud op de markt. De rijping vindt plaats in traditionele pakhuizen zonder enige klimaatcontrole. Daardoor verdampt er ieder jaar veel rum, maar dit komt de smaak alleen maar ten goede.

Flor de Caña & duurzaamheid

De distilleerderij van Flor de Caña is een van de meest milieuvriendelijke in Zuid-Amerika, misschien zelfs wel ter wereld. Ze hebben een ISO900- en ISO14000-certicatie, wat alleen uitgereikt wordt aan bedrijven die hun CO2-voetafdruk minimaliseren en geen negatief effect hebben op de eigen omgeving tijdens de productie. Alle bijproducten worden gerecycled en bijna al het water wordt hergebruikt. Flor de Caña heeft daar bovenop ook nog eens een Fairtrade Keurmerk.

Flor de Caña Rum online kopen

Flor de Caña is zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde rumliefhebber. Blader eens rustig door ons aanbod. Meer informatie over een bepaald product vind je door even door te klikken. Bestellen is vervolgens een koud kunstje. Wij zorgen natuurlijk dat je je fles Flor de Caña Rum snel in huis hebt.