Over Chivas Regal

Al eeuwenlang staat Chivas Regal op ongekende hoogte in de wereld van de Schotse whisky. Het aanbod van deze allereerste premium blended whisky ter wereld is groot. Of je nu de Chivas Regal 12 Yde heerlijke 18 Yde smaakvolle Mizunara of de luxe Royal Salute zoekt, bij Whisky.nl ben je aan het juiste adres. Kijk tussen ons voordelige assortiment met lage prijzen en maak je keuze. Plaats online je bestelling en wij zorgen dat je jouw goede fles Chivas Regal snel in huis hebt.

De whisky's van Chivas Regal:

18 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Geschiedenis van Chivas Regal

Het verhaal van Chivas begint al in 1801. Net als zoveel van de grote Schotse whiskymerken (bijvoorbeeld Johnnie Walker), start Chivas ook als een kruideniers- en wijnwinkel. John Forrest begon zijn onderneming in Aberdeen. Het duurde echter tot het begin van de 20e eeuw voordat het hoofdstuk van Chivas Regal goed en wel begint. Het bedrijf opereerde toen al enkele decennia onder de naam Chivas Brothers en kreeg zelfs al een koninklijke onderscheiding van Queen Victoria.

Charles Howard, de toenmalige directeur van Chivas Brothers, lanceerde in 1909 een 25-jarige Chivas Regal in de Verenigde Staten. Dat was destijds de allereerste premium blended whisky ter wereld. Binnen een jaar verwierf Chivas Regal een geweldige reputatie in de hogere kringen van de Amerikaanse samenleving.

In de jaren daarna overleefde Chivas Regal twee wereldoorlogen. Mede daardoor werd besloten om een 12-jarige versie uit te brengen, zodat de voorraden een beetje op peil bleven. Vlak daarna werd ook Strathisla gekocht, een distilleerderij die nu nog steeds het hart van Chivas Regal vormt. Het whiskymerk is tegenwoordig een van de grootste succesverhalen van de Schotse whisky. Er vliegen jaarlijks miljoenen flessen over de toonbank.

Chivas Regal en de kunst van blended whisky

Het blenden van whisky is een kunst. Sandy Hyslop is de huidige master blender van Chivas Regal. Hij is verantwoordelijk voor de geweldige smaken en aroma's die bij jou in het glas zitten. Een blended whisky bestaat uit een mix van verschillende graanwhisky's en single malts. Het doel van Sandy Hyslop is om van al die verschillende smaken een complex en samenhangend geheel te maken.

Als master blender heeft Sandy Hyslop een geweldig smaak- en reukvermogen. Hij ruikt wekelijks aan zo'n 1500 tot 2000 verschillende whiskysamples. Hij bewaakt de kwaliteit van Chivas en zorgt dat elke fles die kenmerkende, luxe, uitzonderlijke smaken heeft die Chivas Regal zo beroemd gemaakt hebben.

Voordelig Chivas Regal Blended Whisky online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Chivas Regal Blended Whisky snel in huis hebt.