Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Chivas Regal

Over Chivas Regal

Roots vanaf 1801

In 1836 verlieten James en John Chivas hun thuis op het platteland om in Aberdeen te gaan wonen. James werd assistent in een winkel voor de verkoop van delicatessen, wijn en sterke drank. In 1841 kocht hij de zaak en ging zich, samen met zijn broer, toeleggen op wijnen en sterke drank. Van mening dat geen enkele single Malt whisky uit die tijd aan hun eisen voldeed, begonnen ze met het maken van hun eigen whisky. Door het blenden van alleen de beste en fijnste whisky’s creëerden ze een smaakvolle, rijke en genereuze blended whisky.

Toen Koningin Victoria van Engeland, in 1842, voor het eerst Schotland bezocht hoorde ze van de broers en hun unieke whisky. Het duurde slechts een jaar voordat de gebroeders Chivas van haar een “royal warrant” kregen wat vergelijkbaar is met de titel “hofleverancier” in Nederland. De naam Chivas Regal (Regal betekent koninklijk in het engels) is later dan ook gekozen, voor deze unieke whisky, als eerbetoon aan Koningin Victoria.

Het grote succes kwam toen Amerika veroverd werd. Al vanaf begin 20ste eeuw werd het merk populair aan de andere kant van de oceaan. De echte grote doorbraak kreeg het merk na de 2de wereldoorlog door mannen als Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. Zij omarmden het merk en maakte het tot symbool van hun uitbundige levensstijl. Sindsdien staat Chivas Regal voor luxe en voor genieten van het leven.

De kunst van het blenden

De kunst van het mengen is om jaar in jaar uit een constante harmonie te maken van de fijnste malt- en graanwhisky’s. Elk van deze whisky’s heeft een eigen karakter en smaak; malt whisky’s uit de Highlands zijn fruitig, en kruidig, Lowlands whisky's hebben een licht, zacht en bloemig karakter terwijl de whisky’s uit Islay krachtig, rokerig en prikkelend zijn. De ruggengraat van Chivas Regal zijn echter de zachte en rijke malt whisky’s uit Speyside met als belangrijkste de single malt van Strathisla.

Master blender Colin Scott

De huidige beschermheer van de unieke smaken en kwaliteiten van de Chivas Regal whisky’s is Colin Scott. Zijn uitdaging is niet alleen een constante kwaliteit van de verschillende soorten Chivas Regal te waarborgen, maar ook om zijn visie verder uit te dragen en die naadloos te laten aansluiten bij die van zijn voorgangers.

De whisky's van Chivas Regal:

10 artikel(en)

per pagina

10 artikel(en)

per pagina