Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Clynelish Single Malt Whisky

Clynelish Single Malt Whisky

Clynelish is een whisky die altijd wat onder de radar is gebleven, maar die enorm gewaardeerd wordt door connaisseurs. Deze distilleerderij heeft een torenhoge reputatie en de Clynelish 14 Y is een moderne klassieker. Clynelish heeft een bijzondere geschiedenis en ligt in de Schotse Hooglanden. De maritieme citrussmaak en bijzondere was-achtige aroma's maken Clynelish oprecht uniek. Als je meer wilt weten over Clynelish, dan ben je bij Whisky.nl aan het juiste adres! Voordelig een mooie fles online kopen doe je natuurlijk bij ons.

De whisky's van Clynelish:

8 artikel(en)

per pagina

8 artikel(en)

per pagina

Brora & Clynelish

Brora is een van de meest legendarische distilleerderijen van Schotland, mede omdat deze lange tijd gesloten was. Whisky van Brora is daardoor schaars. Maar wist je dat Brora ooit Clynelish heette? Dat is geen grapje, want de huidige Clynelish-distilleerderij bestaat eigenlijk pas sinds 1968.

De oorspronkelijke Clynelish-distilleerderij werd echter al in 1819 opgericht. In plaats van deze distilleerderij in de jaren '60 van de vorige eeuw de benodigde upgrade te geven, besloten de eigenaren om een volledig nieuwe distilleerderij te bouwen en deze dezelfde naam te geven. Aanvankelijk werd de oude Clynelish gesloten, maar al in 1969 opende deze opnieuw zijn deuren. Toen echter onder de naam Brora, vernoemd naar het nabijgelegen dorpje.

Brora werd heropend vanwege droogte op Islay en de verbouwing van Caol Ila. Daarom was er destijds een tekort aan rokerige whisky. Brora moest in die behoefte voorzien. Uiteindelijk sloot Brora in 1983 alsnog haar deuren vanwege een grote crisis in de whiskyindustrie.

Maar voor whiskyliefhebbers kwam er in 2017 goed nieuws: eigenaar Diageo kondigde toen aan dat de distilleerderij haar deuren zou heropenen. In de tussenliggende periode was Brora uitgegroeid tot een van de meest legendarische Schotse whisky's ooit.

Veel voorraad is er niet meer, maar dankzij de heropening kan deze nu voorzichtig aangevuld worden. Of de smaak van de oude Brora geëvenaard wordt, is een vraag die pas over vele jaren een antwoord krijgt.

Clynelish & Game of Thrones

Om het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones te vieren, brachten Diageo en HBO een serie gelimiteerde whisky’s uit ter ere van de show. Elk van de whisky’s is gecombineerd met een van de iconische huizen van Westeros.

Clynelish ligt niet ver van de Noorzeekust in een groen landschap met glooiende heuvels. De omgeving doet denken aan The Reach, de weelderige en vruchtbare regio van Westeros waar House Tyrell de scepter zwaait. Net als House Tyrell is Clynelish niet te onderschatten met zijn verborgen complexiteit en combinatie van Highland en maritieme aroma’s.

Voordelig Clynelish Single Malt Whisky online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Clynelish Single Malt Whisky snel in huis hebt.