Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Crown Royal Canadese Whiskey

Crown Royal Canadese Whiskey

Crown Royal is een van de weinige whiskeymerken die met recht koninklijk genoemd mag worden. Deze Canadese whiskey is namelijk speciaal in het leven geroepen voor een koninklijk bezoek in de jaren '30 van de vorige eeuw. Vele jaren later is het met afstand de bekendste whiskey uit Canada, die bovendien een van de meest prestigieuze prijzen in de whiskywereld won. Crown Royal is de perfecte whiskey voor zowel ervaren liefhebbers als beginnende whiskeydrinkers. Maak nu kennis met deze vorstelijke drank!

Bekijk alle Crown Royal Whisky:

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Een bijzondere ontstaansgeschiedenis

Welke whiskey kan er nog meer claimen dat die exclusief voor een koning gemaakt is? Crown Royal is misschien wel de enige die daar aanspraak op kan maken. De allereerste voortreffelijke blend van Crown Royal bestond uit maar liefst 50 speciaal geselecteerde whiskey's. Deze werden afgevuld in een prachtige glazen karaf en omhult in een paars fluwelen tasje.

Maar ter ere van wat nou precies? De allereerste Canadese tour van Koning George VI en Queen Elizabeth in 1939! De whiskey werd aan boord van de koninklijke trein geschonken, als een symbool van de hardwerkende aard en het oprechte karakter van de Canadese bevolking. Dit ongeëvenaarde staaltje marketing pakte geweldig uit, want tot vandaag de dag is Crown Royal de belichaming van Canadese whisky: een zachte smaak en vorstelijk lekker.

Productie van Crown Royal

Deze Canadese whiskey wordt in Gimli gemaakt, een klein plaatsje aan de kust van Lake Winnipeg in de provincie Manitoba. Ongeveer 80 procent van de granen (rogge, maïs en gerst) wordt in Manitoba en omliggende provincies verbouwd. Deze natuurlijke ingrediënten zijn gewend aan uitdagende weersomstandigheden — de temperatuur daalt regelmatig tot onder het vriespunt.

In totaal is Crown Royal een combinatie van vijf verschillende recepten. Deze worden geproduceerd met behulp van twaalf distilleerkolommen. Rijping van de whiskey vindt plaats in nieuwe vaten, maar ook in vaten die al eens vaker gebruikt zijn. Omdat deze vaten rijpen in een klimaat met grote temperatuurschommelingen, wordt er veel smaak onttrokken aan de eikenhoutenvaten.

World Whisky of the Year

Het jaar 2016 was een bijzonder jaar voor Crown Royal. Dat was het moment waarop hun Northern Harvest Rye door Jim Murray werd uitgeroepen tot World Whisky of the Year. Dat deed hij in zijn Whisky Bible. In dit jaarlijkse boekwerk worden duizenden whiskey's beoordeeld door Jim Murray, die soms wel als de Robert Parker van de wijnwereld gezien wordt.

De invloed van Jim Murray werd al snel duidelijk na de publicatie van zijn boek. In een mum van tijd was de Northern Harvest Rye overal ter wereld uitverkocht. 

Crown Royal online kopen

Crown Royal is de populairste Canadese whisky en daar is een goede reden voor. Zo toegankelijk, soepel en drinkbaar als deze whiskey worden ze niet snel gemaakt. Kijk daarom eens tussen het assortiment in onze webshop. Op Whisky.nl hanteren we scherpe prijzen. Bestellen is bovendien heel eenvoudig. Dus maak je keuze en wij zorgen dat je snel jouw fles Crown Royal in huis hebt.