Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-

The Deveron Single Malt Whisky

The Deveron Single Malt Whisky

Over Deveron

Wie op zoek gaat naar de Deveron-distilleerderij komt bedrogen uit. Deze whisky wordt namelijk volledig geproduceerd bij Macduff, een distilleerderij in de noordelijke Highlands van Schotland. Als merk bestaat The Deveron (of Glen Deveron) al jaren, maar het is nog een relatief onbekende single malt. Waarom? Geen idee. Want het is mooie, zachte, toegankelijke whisky die absoluut een kans verdient. Maak nu kennis met dit heerlijke levenswater!

De whisky's van Deveron:

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Een jonge distilleerderij

Macduff bestaat eigenlijk nog niet zo heel lang. In 2020 werd het 60-jarig bestaan gevierd, wat natuurlijk een respectabele leeftijd is. Maar gezien de ouderdom van veel andere Schotse distilleerderijen (soms meer dan 200 jaar), valt de leeftijd van Macduff relatief gezien best mee.

De distilleerderij ligt in het gelijknamige vissersdorp Macduff, wat 'zoon van Duff' betekent. Macduff werd in 1960 gebouwd, toen de whiskyindustrie een enorme groeiperiode kende, en is ontworpen door de beroemde architect William Delme-Evans. Hij is onder andere ook de man die Tullibardine, Jura en Glenallachie tot leven bracht.

In de loop der tijd heeft Macduff de productie langzaam uitgebreid. Tegenwoordig staan er 5 koperen distilleerketels te branden. Opvallend is dat de condensers horizontaal liggen. Macduff is slechts een van een handvol distilleerderijen waar dat het geval is. Door deze bijzondere ingreep is er sprake van meer kopercontact.

The Deveron of Glen Deveron?

Het is een beetje verwarrend dat de single malt van Macduff onder een andere naam op de markt komt. Die keuze is gemaakt door Martini Rossi, de voormalige eigenaar van de distilleerderij. Zij kozen er begin jaren '90 voor om de whisky als Glen Deveron te promoten in Italië.

De nieuwste bottelingen van Macduff worden gepromoot als The Deveron. Die keus is in 2014 gemaakt door Bacardi, de huidige eigenaar van de distilleerderij. Tegenwoordig maakt The Deveron deel uit van 'The Last Great Malts', een serie van single malt whisky's uit de stal van Bacardi. Maar hoewel Macduff daardoor meer aandacht krijgt als single malt, produceert de distilleerderij echter nog steeds voornamelijk whisky voor blends, bijvoorbeeld het wereldberoemde William Lawson's.

The Deveron Whisky online kopen

The Deveron heeft een mooi, uiteenlopend assortiment. De 10-jarige whisky is een fijne instapper die bij iedereen in de smaak zal vallen. The Deveron 12 is een stapje omhoog, terwijl de 18-jarige single malt de oudste whisky is die van Macduff verkrijgbaar is. In de webshop van Whisky.nl is het bestellen van je favoriete The Deveron een koud kunstje.