Dewar's

Dewar's

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

John Dewar & Sons

Het verhaal van Dewar's begint al in 1805, met de geboorte van oprichter John Dewar. Het is niet precies bekend wanneer John begon met het blenden van whisky's. Hij had nooit een eigen distilleerderij, maar kocht verschillende whisky's en maakte daar zijn eigen populaire product van. Dat legde hem geen windeieren: toen hij in 1880 overleed, kregen zijn kinderen een erfenis van 35.000 pond. Omgerekend komt dat tegenwoordig neer op zo'n 2 miljoen pond.

John's zoon Tommy maakte een wereldsucces van het (relatief) bescheiden bedrijf van zijn vader. Hij was pas 16 toen zijn vader stierf. Vijf jaar later reisde hij naar Londen. Daar bouwde hij twee jaar aan een netwerk. In 1890 had hij een aantal mooie contracten binnengehaald, maar zijn grootste scoop kwam een jaar later.

Tommy ontving in 1891 een brief van de Amerikaanse miljonair Andrew Carnegie, met de vraag of er een vat Schotse whisky naar de toenmalige president van de Verenigde Staten gestuurd kon worden. Dat leverde zoveel publiciteit op dat de orders vanuit Amerika binnenstroomden.

 

Dewar's White Label

De bekendste en populairste whisky van Dewar's is White Label. Deze blend is het geesteskind van meesterblender A.J. Cammeron en verscheen in 1899 al voor het eerst op de markt. Het hart van White Label (en eigenlijk alle whisky's van Dewar's) wordt gevormd door single malt van Aberfeldy. Deze distilleerderij werd eind 19e eeuw opgericht door John Dewar, de broer van Tommy.

White Label is al jarenlang de bestverkochte Schotse whisky in de Verenigde Staten, mede dankzij die stunt van Tommy Dewar. Zelfs Johnnie Walker wordt in Amerika niet zoveel verkocht als Dewar's.

Dewar's Blended Scotch Whisky online kopen

Tegenwoordig is het assortiment van Dewar's enorm uitgebreid. De White Label heeft veel broertjes en zusjes gekregen, zoals een 12-15- en 18-jarige editie. En ze zijn er zelfs nog een stuk ouder: je kunt je het zo exclusief en gek maken als je zelf wilt.

Blader eens rustig door onze webshop. Over ieder Dewar's product hebben we wel wat leuks te vertellen. Bovendien hebben we ook nog een mooie geschenkverpakking voor als je een cadeau zoekt. Heb je een keus gemaakt? Plaats dan eenvoudig je bestelling.