Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Famous Grouse Blended Whisky

Famous Grouse Blended Whisky

The Famous Grouse heeft zich in de afgelopen honderd jaar ontwikkeld tot een van de bekendste en populairste Schotse whisky's ter wereld. Er is de laatste jaren een flinke reeks aan nieuwe whisky's gelanceerd, zodat je met The Famous Grouse nu altijd wel goed zit. Of het nou de rokerige Smoky Black, de vanille-achtige Bourbon Cask of zoete Ruby Cask is, bij Whisky.nl slaag je zonder twijfel voor een scherpe prijs. Bestellen is eenvoudig, bezorgen doen we snel!

De whisky's van Famous Grouse:

Artikelen 1 tot 20 van 21 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 20 van 21 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Vernoemd naar een vogel

Het verhaal van The Famous Grouse begint al in 1800, toen John Brown zijn kruidenierswinkel in de Schotse stad Perth opende. Enkele decennia later was het John's schoonfamilie die aan het roer stond van de onderneming. Schoonzoon Matthew Gloag wist van wanten en stond al snel bekend om zijn ongelooflijke deskundigheid op het gebied van whisky en wijn. In 1842 had hij zelfs de eer om een diner voor Queen Victoria en Prince Albert te cateren.

Het was Matthew Gloag III die in 1896 de eerste blended whisky op de markt bracht. Vlak daarna verscheen ook The Famous Grouse. De dochter van Matthew was tekende de fazant, de rode vogel die nu nog steeds op iedere fles van The Famous Grouse staat.

Een blended whisky met prestige

The Famous Grouse wordt gemaakt door dezelfde mensen die ook verantwoordelijk zijn voor prestigieuze single malt whisky's zoals Macallan en Highland Park. Grote kans dus dat een of beide van die whisky's onderdeel uitmaken van deze beroemde blend, die in Schotland momenteel zelfs de bestverkochte whisky is.

Er wordt enorm veel belang gehecht aan de kwaliteit van de vaten, want eikenhout is nou eenmaal van grote waarde bij het maken van kwaliteitswhisky. De vaten komen zowel uit Amerika (ex-bourbonvaten) als uit Spanje (ex-sherryvaten). Na een minimale rijping van drie jaar worden de verschillende malt whisky's gecombineerd met graanwhisky's.

Dat is een proces waar veel kunde bij komt kijken. Het is de taak van de masterblender, iemand met een geniaal reuk- en smaakvermogen, om te zorgen dat The Famous Grouse altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Het precieze recept van The Famous Grouse wordt streng geheim gehouden, maar whisky's uit Speyside, de Highlands en Islay worden allemaal gebruikt.

Famous Grouse Blended Whisky online kopen

Toen Matthew Gloag III eind 19e eeuw de allereerste The Famous Grouse op de markt bracht, had hij nooit kunnen vermoeden dat het zo'n enorm succes zou worden. Elk jaar worden meer dan 43 miljoen flessen verkocht, verspreid over 94 landen. Zowel gevorderde whiskydrinkers als beginnende liefhebbers kunnen hun hart ophalen: kijk alleen al naar het assortiment in onze webshop. Bestellen doe je voordelig. Ontdek jij ook alle verschillende kanten van The Famous Grouse?