Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Highland Park

Highland Park

Highland Park is een van de bekendste Schotse whisky's ter wereld. Deze eeuwenoude distilleerderij staat op de Orkneyeilanden in het uiterste noorden van Schotland. Die eilanden werden ooit gekoloniseerd door de Vikingen, een verleden dat Highland Park omarmt heeft. De lichtrokerige, subtiele en complexe single malts van Highland Park behoren bovendien tot de beste ter wereld. Bij Whisky.nl hebben we gelukkig een uitgebreid assortiment. Online bestellen is heel eenvoudig, dus kijk rustig eens rond, dan zorgen wij dat je jouw fles Highland Park snel in huis hebt.

Alle whisky's van Highland Park:

Artikelen 1 tot 20 van 29 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 20 van 29 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Vikingen & Highland Park

Hoewel David Robertson Highland Park in 1798 oprichtte, wordt Magnus Eunson als de geestelijk vader van de distilleerderij gezien. Hij is een directe afstammeling van de Vikings die in de 8e en 9e eeuw voor het eerst voet aan land zetten op de Orkneyeilanden.

Magnus Eunson was een slager en ouderling bij de lokale kerk die tijdens de avonduren zijn illegale distilleerketel opstookte. Dat deed hij op de locatie waar later Highland Park gebouwd werd. Volgens de overlevering verstopte hij zijn whisky onder het preekgestoelte. Uiteindelijk werden zijn illegale activiteiten een halt toegeroepen, maar een straf werd hem nooit opgelegd.

Koning Christian I van Noorwegen schonk de Orkneyeilanden in 1468 aan Schotland, toen zijn dochter trouwde met Koning James III van Schotland. Officieel betekende dat weliswaar het einde van de Vikingen op Orkney, maar nog steeds heeft 1 op de 3 eilandbewoners Noors DNA in het bloed. Ook de sporen van het Vikingverleden zijn nog overal op Orkney te vinden.

De 5 hoekstenen tot Highland Park

  1. Highland Park heeft als een van de weinige Schotse distilleerderijen nog een eigen moutvloer. Dat betekent dat ze zelf een deel van hun gerst mouten, terwijl de meeste distilleerderijen hun gerst bij grote commerciële mouterijen inkopen.
  2. Het hoogveen van Hobbister is bijna 9000 jaar oud en op sommige plekken vier meter diep. Deze diepe laag van verteerde vegetatie bestaat voor een belangrijk deel uit heide. De turf van Hobbister wordt gebruikt om de gemoute gerst te drogen. Die unieke smaak proef je terug in de whisky van Highland Park
  3. Sherryvaten van eikenhout dragen bij aan de kenmerkende rijkheid en complexiteit van Highland Park. Deze vaten zijn van zowel Europees als Amerikaans eikenhout gemaakt. Ze worden naar Spanje verscheept, waar ze voor een periode van ongeveer twee jaar met sherry gevuld worden. Daarna worden ze teruggestuurd naar Schotland en met de whisky van Highland Park gevuld.
  4. De Orkneyeilanden liggen in het uiterste noorden van Schotland. De winters zijn daar gematigd en lang. Extreme temperaturen zijn zeldzaam, wat bijdraagt aan een evenwichtige rijping.
  5. Voor elke batch van Highland Park kiest Gordon Motion, de master whisky maker, tot een maximum van 150 vaten. Deze blendt hij vakkundig en de whisky krijgt vervolgens nog een maand de tijd om te rusten voordat deze gebotteld wordt. Dat zorgt voor een geweldige harmonie en balans.

Voordelig Highland Park Whisky online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Highland Park Whisky snel in huis hebt.