Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-

Highland Park

Highland Park

Over Highland Park

Highland Park is opgericht in 1798 op Orkney Island en is de meest noordelijk gelegen actieve Schotse whiskydistilleerderij. Orkney’s woeste gronden, steile rotswanden en oude religies maken het een eiland vol mysterie en anekdotes. Dit, in combinatie met de wind, regen en kou, vormt de perfecte basis voor één van ’s werelds beste single malt whisky’s. Whisky’s produceren is voor Highland Park een ‘way of life’. Highland Park mout zijn eigen gerst, waarbij men de traditionele ‘floor malting’ methode gebruikt en zijn ‘groene’ gerst met turf van eigen bodem eest (drogen bij hogere temperatuur). Highland Park Single Malt dankt zijn unieke smaak aan het gebruik van lokale turf dat heide bevat. Dit geeft de whisky zijn typerende en zachte smaak.

De 5 'keystones' van Highland Park

  1. Met de hand gedraaide gerst geeft de diverse uitgebalanceerde aromatische geuren die je in Highland Park aantreft nóg meer diepgang. Op dit moment zijn er slechts vijf distilleerderijen die deze kostbare en lichamelijk inspannende gewoonte - het met de hand draaien van de gerst - nog steeds toepassen.

  2. Rijping in een koele omgeving versterkt het zachte karakter van Highland Park. Orkney heeft een gematigd klimaat, dat heilzaam is voor een rustige rijping. Het gebrek aan extreme temperaturen zorgt er voor dat Highland Park een gelijkmatige rijping heeft.

  3. Aromatische turf geeft een weelderige bloemige zoetheid aan Highland Park. Turf is een wezenlijk onderdeel in het uiterst belangrijke malting proces. Hier ontstaan de verschillende kenmerkende eigenschappen van de malt. Highland Park haalt haar turf – dat soms 9.000 jaar oud is – uit zorgvuldig geselecteerde oevers van Hobbister Moor. De locale turf verspreidt weinig rook als het brandt, zodat de whisky doortrokken raakt met zoetere, heideachtige aroma’s.

  4. Eikenhouten sherryvaten dragen bij aan de kenmerkende rijkheid en complexiteit van Highland Park. De meeste Schotse whiskybedrijven gebruiken de alom verkrijgbare ex-bourbonvaten voor de rijping, maar Highland Park niet. In plaats daarvan gebruikt Highland Park voormalige Oloroso Sherry eikenhouten vaten. Spaanse eikenhouten sherryvaten geven kleur en gedroogde fruittonen af, terwijl de Amerikaanse eikenhouten sherryvaten vanille- en boterbabbelaartonen afgeven. Highland Park gebruikt beide soorten.

  5. Vat harmonisatie zorgt voor samenhang en balans in Highland Park. Vanaf de distillatie heeft de jonge alcohol liggen rijpen op eikenhouten vaten van verschillende afmetingen. Voordat de whisky’s worden gebotteld worden ze gemengd, zodat de complexe nuances van iedere variëteit volledig tot hun recht komen. Net zoals bij de harmonisatie van de smaken, zorgt dit proces voor een perfecte synthese van kleur en een totale balans qua smaak.

De whisky's van Highland Park:

Artikelen 1 tot 20 van 27 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 20 van 27 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2