Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

William Lawson's Blended Scotch Whisky

William Lawson's Blended Scotch Whisky

Er komen veel betaalbare blended whisky's uit Schotland, maar bijna allemaal zijn deze in meer of mindere mate rokerig. William Lawson's is daar een eenzame uitzondering op. Het is dan ook geen verrassing dat deze soepele, zachte whisky bij een groot publiek aanslaat. In de webshop van Whisky.nl hanteren we scherpe prijzen en leuke aanbiedingen. Maak nu kennis met William Lawson's!

Bekijk alle William Lawson Whisky:

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Wie is William Lawson?

Dat is een goede vraag. In tegenstelling tot sommige andere grote whiskynamem zoals John Walker en John Dewar, is er relatief weinig bekend over William Lawson. Wat we wel weten, is dat deze Schot tussen 1853 en 1859 geboren werd. Daarna emigreerde hij naar Ierland. In 1888 werkte hij als exportmanager bij een whiskybedrijf in Dublin. Waarschijnlijk stond William Lawson bekend als een bekwame blender. Waarom zou er anders een wereldberoemde blended whisky naar hem vernoemd zijn?

Niet rokerig & Macduff

William Lawson's gaat er prat op geen geturfde whisky in het recept van haar blend te gebruiken. Dit vermelden ze ook expliciet op de officiële website. Regels? Daar houden ze niet zo van, zeggen ze bij William Lawson's. En daar hoort klaarblijkelijk bij dat hun whisky niet naar rook mag ruiken of smaken. Een keus die wat ons betreft goed heeft uitgepakt.

Het hart van William Lawson's wordt gevormd door single malt whisky van Macduff. Deze distilleerderij bevindt zich in de Schotse Hooglanden en is nog relatief jong. Waar veel Schotse distilleerderijen al eeuwen geleden zijn opgericht, bestaat Macduff sinds 1963. Veruit de meeste whisky die bij Macduff geproduceerd wordt, verdwijnt in blends. Mocht je deze toch een keer in het wild tegenkomen, dan is het waarschijnlijk onder de naam Deveron

Prijzen & cola

Door de jaren heen won William Lawson's al veel prijzen. Zo was er in 2013 een gouden medaille bij de Scotch Whisky Masters, gevolgd door een zilveren medaille tijdens de International Wine and Spirits Competition in 2014. In 2015 volgde er weer succes bij de Scotch Whisky Masters, dit keer werd een zilveren medaille in de prijzenkast bij gehangen.

William Lawson's is een heerlijke blend die geschikt is voor veel gelegenheden. En omdat het merk zelf niet van regels houdt, durven wij best te zeggen dat je deze whisky toch eens een keer in de cola zou moeten proberen. Dat is echt een prettige en vooral smakelijke verrassing.

William Lawson's online kopen

Ben je al overtuigd over William Lawson's? Dan is het tijd om je bestelling te plaatsen. Dan zorgen wij dat je deze snel in huis hebt. Alvast veel drinkplezier!