Margarita Cocktail Recept

De margarita behoort tot de familie van de ‘zure’ cocktails en bestaat traditioneel uit drie ingrediënten: tequila, triple sec sinaasappellikeur en limoensap, vaak geserveerd in een glas met zout op de rand.

Margarita’s worden meestal geschud en rechtop geserveerd in het gelijknamige margaritaglas of met ijs in een ouderwets glas. Ze kunnen ook worden gemengd met ijs en “bevroren” worden geserveerd.


De ingrediënten:

  • 45 ml tequila
  • 30 ml limoensap
  • 20 ml triple sec
  • Zout
  • Ijsklontjes
  • Suikersiroop (optioneel)

De tools die je nodig hebt:

  • Een Cocktail Shaker
  • Een schoteltje
  • Een Martiniglas

Garnering/Versiering:

  • Een schijfje limoen

Een Margarita cocktail maken:

Stap 1:
Maak de rand van het glas vochtig met een partje limoen. Doe vervolgens wat zout in eeh schoteltje en dip het glas hierin.

Stap 2:
Doe nu de tequila, triple sec en limoensap in de shaker met wat ijsklontjes. Shake dit hard zodat alles goed wordt gemengd.

Stap 3:
Schenk de Margarita in een Martiniglas. Als je het liever iets zoeter wilt hebben kun je een schuitje suikersiroop toevoegen.

En om de cocktail helemaal af te maken kan je het garneren met een schijfje limoen.

Margarita CocktailMargarita Cocktail

Tequila

Bartools

Siropen

Een Verfrissende en Pittige Klassieker

De Margarita is een verfrissende en pittige cocktail die wereldwijd geliefd is om zijn eenvoudige, maar smaakvolle combinatie van tequila, triple sec (sinaasappellikeur) en vers limoensap, en is een populaire keuze in cocktailbars en op feestjes.

De basis van de Margarita is tequila, een gefermenteerde drank gemaakt van de agaveplant. Triple sec, een zoete sinaasappellikeur, voegt een zoete en fruitige tint toe aan de cocktail. Vers limoensap voegt een verfrissende zuurheid toe, wat een perfecte balans creëert tussen zoet en zuur.

De Margarita wordt meestal geserveerd in een zout gerand glas, wat een extra dimensie aan de smaakbeleving toevoegt. Het zout op de rand van het glas contrasteert mooi met de pittige smaak van de cocktail, en zorgt voor een unieke en gedenkwaardige ervaring.

De Geschiedenis van de Margarita

De oorsprong van de Margarita cocktail is omgeven door legendes en verhalen, maar één ding is zeker: het is een tijdloze klassieker die de harten van cocktailliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd. De geschiedenis van de Margarita reikt terug tot de vroege jaren 1930 en heeft sindsdien een smaakvolle reis doorgemaakt. 

Een van de meest geloofwaardige verhalen over het ontstaan van de Margarita gaat terug naar de vroege jaren 1930 in Tijuana, Mexico. Volgens dit verhaal maakte de Mexicaanse barman Carlos "Danny" Herrera de eerste Margarita voor een klant die een allergie had voor alle alcohol behalve tequila. Om de scherpe smaak van tequila te verzachten, combineerde hij tequila met limoensap en triple sec, en serveerde het in een zout gerand glas. De klant, Margarita Sames, was verrukt van de verfrissende en pittige smaak en noemde het drankje naar zichzelf: de Margarita.

In de loop der jaren is de populariteit van de Margarita exponentieel gegroeid. In de jaren 1950 en 1960, tijdens het hoogtepunt van de Tiki-cultuur, werd de cocktail verder verspreid in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Het werd een favoriete keuze in cocktailbars, Mexicaanse restaurants en op feestelijke gelegenheden.

Tegenwoordig zijn er talloze variaties van de Margarita, zoals de bevroren Margarita, fruitige versies met aardbei of mango, en premium versies met hoogwaardige tequila en verse ingrediënten. De Margarita blijft een geliefde keuze voor zowel beginnende als doorgewinterde cocktailliefhebbers, en de klassieke combinatie van tequila, triple sec en limoen blijft een tijdloze smaaksensatie.