Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Aberfeldy Single Malt Whisky

Aberfeldy Single Malt Whisky

Over Aberfeldy

De whisky van Aberfeldy staat hoog aangeschreven. Al sinds het einde van de 19e eeuw wordt in dit Schotse plaatsje op ambachtelijke wijze single malt gemaakt. Onder andere door de kenmerkende honingsmaak heeft deze distilleerderij veel fans. Hoog tijd om die schare liefhebbers uit te breiden, want Aberfeldy valt zowel bij gevorderde als beginnende whiskydrinkers in de smaak. Maak daarom nu kennis met deze bijzondere whisky.

De whisky's van Aberfeldy:

8 artikel(en)

per pagina

8 artikel(en)

per pagina

Het spirituele thuis van Dewar's

John Dewar & Sons is een naam die vooral vanwege de uitstekende blended whisky's een belletje doet rinkelen. Maar om blended whisky te maken, heb je eerst whisky's van verschillende distilleerderijen nodig. Om aan die behoefte te voldoen, werd eind 19e eeuw een eigen distilleerderij opgericht. Dat gebeurde heel bewust in Aberfeldy, een klein dorp in de Schotse Highlands, niet ver van de geboorteplaats van de oprichter van John Dewar & Sons. Veel van de productie van Aberfeldy wordt voor Dewar's White Label gebruikt, en mede daarom wordt Aberfeldy ook wel het spirituele thuis van Dewar's genoemd.

Een gouden whisky

De waterbron van Dewar's is de Pitilie Burn. Dit water speelt een belangrijke rol in de productie van Aberfeldy's single malt whisky. Maar minstens net zo interessant is dat de Pitilie Burn al jarenlang een aantrekkingskracht heeft op goudzoekers, want er is in het verleden goud gevonden in deze bescheiden rivier. Dat is ook waarom Aberfeldy soms de 'Golden Dram' wordt genoemd.

Een lange fermentatie is een van de handelsmerken van Aberfeldy, vroeger misschien nog wel meer dan nu. Tijdens dat proces wordt de fundering gelegd voor de kenmerkende honingsmaak. Om dat handelsmerk extra kracht bij te zetten, werkt Aberfeldy tegenwoordig samen lokale bijenhouders. Het doel is om de perfecte honing te vinden voor de Aberfeldy Golden Dram Cocktail, maar ook om de aandacht te vestigen op het enorme belang van bijen. Deze kleine beestjes zijn immers verantwoordelijk voor het bestuiven van eenderde van ons eten.

De gouden kleur van de whisky past helemaal bij de bijnaam van deze single malt. Deze krijgt Aberfeldy door rijping in vaten van eikenhout waarin voorheen bourbon of sherry zat. Overigens, de whisky van Aberfeldy wordt zonder turf gemaakt. Dat betekent dat er nog geen vleugje rook terug te vinden is.

Aberfeldy Whisky online kopen

Sinds 2014 wint Aberfeldy steeds meer aan populariteit. Destijds is de verpakking onder handen genomen en legde John Dewar's & Sons steeds meer de nadruk op de kwaliteit van deze geweldige single malt. Tegenwoordig zijn er daarom altijd wel mooie whisky's van Aberfeldy te krijgen. Van de standaard 12-jarige tot bijzondere en gelimiteerde edities.

Neem daarom eens een kijkje tussen het uitgebreide assortiment in onze webshop. Aberfeldy heeft veel te bieden, zowel voor de ervaring als beginnende whiskydrinker. Bij Whisky.nl hanteren we scherpe prijzen voor deze geweldige single malt. Als jij je bestelling plaatst, dan zorgen wij dat je snel jouw favoriete Aberfeldy in huis hebt.