Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Ardmore

Over Ardmore

Ardmore is gevestigd in Kennethmont, net ten oosten van de Speyside. Opgericht in 1898 en inmiddels één van de grootste distilleerderijen in Schotland. Het grootste deel van de productie wordt gebruikt voor de blends van Teacher’s. Dit merk dankt zijn rijke karakter aan de single malt van Ardmore.

De distilleerderij van Ardmore gelooft heilig in de traditionele methodes van distilleren. Voor alle whisky’s van Ardmore wordt de gemoute gerst gedroogd boven een vuur gestookt met aromatische turf uit de Highlands. Deze distilleerderij is de enige in de Highland die zijn volledige core range geturfd heeft.

Naast het gebruik van washbacks die gemaakt zijn van Oregon Pine en daarmee meer smaak afgeven, vindt de traditionele manier van distilleren ook haar klank tijdens het rijpen. De Traditional Cask is double matured: eerst in gebruikelijke eikenhouten vaten, een narijping op de kleinere ‘Quarter Casks’.

Tenslotte wordt Ardmore ‘non-chill filtered’ gebottled op een sterkte van 46%. Door het ontbreken van de koude filtratie blijven de natuurlijke smaken en body van de whisky intact.

De whisky's van Ardmore:

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina