Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Ballantine's Finest Scotch Whisky

Ballantine's Finest Scotch Whisky

Ballantine's is een Schotse blended whisky die heerlijk soepel wegdrinkt. Die reputatie heeft het merk geen windeieren gelegd, want bijna twee eeuwen na de oprichting is het een van de populairste Schotse whisky's ter wereld. Van de klassieke Ballantine's Finest Scotch Whisky tot de lekkere 12-jarige en exclusive 17-jarige edities, bij Whisky.nl hebben we een mooi assortiment tegen scherpe prijzen. Bestellen is eenvoudig. Met een beetje geluk heb je morgen* al jouw favoriet in huis!

De whisky's van Ballantine's:

5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

Vijf Schotse whiskymeesters

Het verhaal van Ballantine's is het verhaal van de masterblenders. Deze vakmensen hebben een geweldig reuk- en smaakvermogen en zijn hoofdelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit en populariteit van deze uitmuntende Schotse whisky. En hoewel Ballantine's al een bijna 200-jarige geschiedenis heeft, hebben er slechts vijf masterblenders aan het roer gestaan.

De allereerste was natuurlijk George Ballantine, die samen met zijn zoons en kleinzoons een geweldige reputatie opbouwde voor zijn whisky. Zelfs zodanig dat zijn bedrijf in 1895 een Royal Warrant kreeg van Queen Victoria, zeg maar een soort van hofleverancier. Het was de ultieme erkenning van het harde werk van de familie Ballantine.

Sandy Hyslop is de huidige masterblender van Ballantine's. Hij is niet bang om te innoveren en bracht bijvoorbeeld al de Ballantine's Brasil op de markt, een Schotse whisky met limoensmaak. Elke dag ruikt Sandy ongeveer 250 whiskysamples, zodat hij de goede naam van zijn favoriete whiskymerk in stand kan houden.

Is Ballantine's goede whisky?

Het is een vraag die vaak gesteld wordt, maar eentje die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Immers, over smaak valt niet te twisten. Een whisky die echter al eeuwen populair is, moet ontegenzeggelijk goede kwaliteiten hebben. Dat er dagelijks bijna 200.000 flessen wereldwijd verkocht worden, is ook een heel goed teken.

Minstens net zo belangrijk zijn de verschillende whisky's die masterblender Sandy Hyslop tot zijn beschikking heeft. En dat zit wel snor met onder andere single malts van Miltonduff, Glenburgie en Glentauchers. In totaal worden er ongeveer 50 single malts en 4 graanwhisky's gebruikt om het unieke smaakprofiel van Ballantine's te creëren.

Ballantine's Finest online kopen

Rest alleen nog de vraag welke whisky van Ballantine's perfect is voor jou. Of misschien zoek je een leuk cadeau voor iemand anders. Kijk eens rustig in onze webshop, waar we een aantal goede whisky's van Ballantine's voor jou hebben geselecteerd. Als je even doorklikt, krijg je meteen wat extra informatie over een bepaalde whisky. Daarna is het een koud kunstje om de juiste keus te maken. Dan zorgen wij dat jouw bestelling snel naar je onderweg is.