Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Black Velvet Canadian Whisky

Black Velvet Canadian Whisky

Toen distillateur John Napier deze Canadese whisky voor het eerst proefde, was hij helemaal wild van de fluweelzachte smaak. Zodoende werd de naam Black Velvet geboren. Dit merk bestaat intussen alweer sinds 1951, maar de geschiedenis voert zelfs terug tot halverwege de 19e eeuw. Maak nu kennis met deze bijzondere blended whisky uit Canada. Bij Whisky.nl hebben we een mooi assortiment tegen scherpe prijzen.

Bekijk alle Black Velvet Whisky:

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

De oorsprong van Black Velvet

Hoewel Black Velvet in 1951 voor het eerst op de markt verscheen, begon de legende van dit merk al 94 jaar eerder in 1857, toen de broers Walter en Alfred Gilbey naar Engeland terugkeerden na afloop van de Krimoorlog. Daar begonnen ze eerst met het importeren van wijn uit Zuid-Afrika. Dat leidde uiteindelijk tot een eigen gin, de zogenaamde Gilbey's Gin.

Met die gin verworven de broers bekendheid tot over de landsgrenzen, waardoor zich in Canada een nieuwe zakelijke mogelijkheid voordeed. In 1933 openden ze in Toronto de W&A Gilbey Distillery, waar distillateurs Crosbie Hicks en John Napier zich toelegden op het maken van whisky.

Oorspronkelijk kwam de whisky van W&A Gilbey als Black Label op de markt. Om verwarring met Johnnie Walker Black label te voorkomen, werd later alsnog een andere naam gezocht. Vanwege de zijdezachte smaak viel de keus toen op Black Velvet.

Legendarische marketing

In de jaren '60 en '70 was Black Velvet enorm populair, onder andere vanwege uitgebreide marketingcampagnes met bekende ambassadeurs. In een tijd waarin whisky nog vooral richting mannen gepromoot werd, sloegen de zogenaamde Black Velvet Ladies aan. En dat waren niet de minste: onder andere Christie Brinkley, Cybill Shepherd en Cheryl Tiegs.

Daarnaast werd een aantal bekende acteurs en zangers gestrikt als ambassadeur. Denk onder andere aan acteur Larry Hagman van Dallas en I Dream of Jeanie, countryzanger Tanya Tucker en acteur Telly Savalas van de televisieserie Kojak.

Hoe wordt Black Velvet gemaakt?

Deze Canadese whisky wordt gemaakt door de Black Velvet Distilling Company in Alberta, Canada. De distilleerderij is hypermodern en er zijn slechts twee medewerkers nodig om deze volledig te kunnen runnen. In totaal zijn er 60 mensen in dienst, waarvan er 15 zijn aangewezen om het product continue te testen op kwaliteit.

Het originele recept van distillateurs Hicks en Napier wordt nog steeds grotendeels gevolgd. Maïs is het belangrijkste graan — jaarlijks wordt er ongeveer 1,4 miljoen kilo gebruikt om de whisky te kunnen maken. Na fermentatie en distillatie in kolommen, wordt de whisky al meteen bij geboorte geblend met 2 tot 6 jaar oude roggewhisky. Daarna rijpt de whisky nog minimaal 3 jaar in bourbonvaten.

Black Velvet Whisky online kopen

Nieuwsgierig geworden naar Black Velvet? Dat nemen we je totaal niet kwalijk — het is immers een enorm interessante whisky. Naast de de bekende Imported Black Velvet, is er ook nog een 8-jarige editie op de markt. Dus kijk eens rond in onze webshop en plaats je bestelling als je een keuze gemaakt hebt.