Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

GlenDronach Single Malt Whisky

GlenDronach Single Malt Whisky

Over Glendronach

Zoek je een Schotse whisky die op sherryvaten heeft gerijpt? Dan is GlenDronach jouw merk bij uitstek. Al sinds James Allardice de distilleerderij in 1826 oprichtte, worden Spaanse sherryvaten gebruikt om GlenDronach zijn kenmerkende smaak te geven: veel rood fruit en subtiele hints van chocolade. Die traditie wordt nu voortgezet door Rachel Barrie, de huidige meesterblender. Bij de webshop van Whisky.nl kun je direct online jouw favoriete bottelingen bestellen.

De whisky's van Glendronach:

Artikelen 1 tot 20 van 50 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 20 van 50 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lekkers uit Spanje

Wie zou toch de eerste zijn die ooit het geniale idee had om whisky in voormalige sherryvaten te rijpen? Eeuwenlang worden deze vaten al gebruikt in de Schotse whiskyindustrie. Sherry is een versterkte wijn die alleen in een bepaalde streek in Spanje gemaakt wordt. Vaten die voorheen zijn gebruikt voor de rijping van sherry hebben een sublieme invloed op de smaak van whisky.

Het is niet voor niets dat enkele van de grootste merken ter wereld hun reputatie hebben gebouwd op dit proces. Macallan is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld, maar tegenwoordig wordt GlenDronach door kenners gezien als het absolute summum voor liefhebbers van sherrygerijpte whisky's.

Geschiedenis van GlenDronach

GlenDronach ligt aan de Dronach Burn in het noordoosten van Schotland. Officieel is het een distilleerderij uit de Highlands-regio, maar GlenDronach ligt niet ver van de grens van de beroemde Speyside. GlenDronach werd in 1826 opgericht door James Allardice en deed het direct goed. De whisky werd al snel in Londen verkocht, destijds misschien wel het epicentrum van de Westerse beschaving. Helaas werd GlenDronach in 1837 verwoest door een brand.

De distilleerderij werd een aantal jaren later herbouwd en was onder andere in handen van de zoon van William Grant. Recenter was het Billy Walker die de distilleerderij nieuw elan gaf. Onder zijn leiding in de vroege jaren '10 van dit millennium groeide GlenDronach uit tot een whisky om rekening mee te houden. Dat ontging ook de grote jongens niet. Brown-Forman (het moederbedrijf van Jack Daniel's) kocht GlenDronach in 2016 voor honderden miljoenen dollars.

Rachel Barrie

Brown-Forman wees Rachel Barrie aan als opvolger van Billy Walker. Ze moet grote schoenen vullen, want Walker wordt over het algemeen als een van de beste meesterblenders in de whiskyindustrie gezien. Hij is tegenwoordig eigenaar van GlenAllachie, waar zijn whisky's meteen weer op veel lof mogen rekenen.

Maar Rachel Barrie is een vakvrouw met misschien wel net zo'n geweldige reputatie als Walker. Zij werkte eerder onder andere voor Bowmore en Glen Garioch, en laat tegenwoordig bij GlenDronach zien dat ze het kunstje nog niet verleerd is.

GlenDronach Whisky online kopen

GlenDronach brengt een grote diversiteit aan whisky's op de markt, te beginnen bij de GlenDronach 12. Dat is een van de betere whisky's in zijn prijsklasse. Maar dat geldt eigenlijk voor bijna alle single malts van GlenDronach. Elke whisky is van hoge kwaliteit. Dus kijk eens rustig in onze webshop welke fles jij graag in huis wil halen. Plaats eenvoudig online je bestelling. Wij zorgen dat je jouw fles zo snel mogelijk in huis hebt.