Over Glenfarclas

Glenfarclas is een van de meest traditionele distilleerderijen die Schotland rijk is. Al meer dan 150 jaar staat dezelfde familie aan het roer, wat betekent dat onafhankelijkheid hoog in het vaandel staat. Glenfarclas staat er dan ook goed op bij connaisseurs, die stuk voor stuk als een blok vallen voor deze op sherryvaten gerijpte Schotse single malt. Kan je ook niet wachten met het ontdekken van Glenfarclas? Kijk dan eens naar het uitgebreide assortiment van Whisky.nl. Online bestellen is eenvoudig en wij zorgen dat je jouw fles snel in huis hebt!

De whisky's van Glenfarclas:

23 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Komt Glenfarclas uit de Speyside of Highlands?

Glenfarclas ligt in de Speyside-regio, maar op de etiketten staat Highland Single Malt Scotch whisky. Dat is verwarrend, maar eenvoudig te verklaren. Speyside is eigenlijk een subregio van de Schotse Highlands, dus distilleerderijen mogen uiteindelijk zelf kiezen welke regio ze op het label voeren.

Omdat de eigenaren van Glenfarclas hun distilleerderij van oudsher als onderdeel van de Highlands zien, is dat de regio die ze op het etiket vermelden. Glenfarclas is overigens niet de enige distilleerderij die hier voor kiest. Ook Macallan ligt in Speyside maar noemt zichzelf een Highland whisky.

Geschiedenis van Glenfarclas

Glenfarclas betekent 'de vallei van het groene gras', wat een verwijzing is naar de vruchtbare grond waarop deze distilleerderij ligt. Het is dan ook niet verrassend dat er sinds 1790 ook een boerderij was, die pas in 1988 haar deuren sloot. Op een gegeven moment had Glenfarclas zelfs de op een na oudste kudde Aberdeen Angus-koeien.

Glenfarclas werd officieel in 1844 opgericht, want dat was het jaar waarin er een vergunning aangevraagd werd. Maar naar alle waarschijnlijkheid werd er al veel langer gedistilleerd. Illegaal weliswaar, maar toch. In 1865 kwam Glenfarclas in handen van John Grant, die de distilleerderij voor 512 pond kocht. Tegenwoordig is de distilleerderij nog steeds in handen van zijn nazaten.

De vaten waarin de whisky van Glenfarclas rijpt, zijn allemaal afkomstig uit Jerez, een gebied in Spanje waar sherry gemaakt wordt. Glenfarclas rijpt dan ook exclusief op Oloroso sherryvaten. In 2007 lanceerde de distilleerderij 'The Family Casks'. Deze exclusieve reeks bestaat volledig uit single casks, van 1952 tot aan whisky die aan het begin van dit millennium gedistilleerd is.

De familie Grant

Al zes generaties en voor meer dan 150 jaar staat de familie Grant aan het roer van Glenfarclas. Dat is ongekend in de Schotse whiskyindustrie, waar de meeste distilleerderijen eigendom zijn van grote multinationals. Leuk feitje: elk van de zes generaties eigenaren heet John ofwel George. Echter, de huidige generatie, George Grant, heeft twee dochters. Het zou dus zomaar kunnen dat er straks voor het eerst geen John of George aan het hoofd staat.

Voordelig Glenfarclas Whisky online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Glenfarclas Whisky snel in huis hebt.