Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Jameson Ierse Whiskey

Jameson Ierse Whiskey

Ierse whiskey is enorm in opkomst. In korte tijd vertienvoudigde het aantal distilleerderijen. Jameson is met afstand de bekendste whiskey die in het prachtige Ierland wordt gestookt. In de webshop van Whisky.nl vind je een groot assortiment tegen scherpe prijzen, variërend van de klassieke drie keer gedistilleerde Jameson Irish Whiskey tot de exclusievere 18-jarige editie. Voor ieder wat wils dus, zowel voor de beginnende liefhebber als de gevorderde whiskeydrinker. Bestellen is eenvoudig en snel.

De whisky's van Jameson:

Artikelen 1 tot 20 van 25 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 20 van 25 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Het verhaal van Jameson

Het bekendste Ierse whiskeymerk is opvallend genoeg opgericht door een immigrant uit Schotland. De oorspronkelijke distilleerderij stamt uit 1780 en was aanvankelijk in handen van de familie van zijn vrouw, maar de Schot John Jameson werd al snel aangewezen als manager. In 1805 nam hij het bedrijf definitief over van zijn schoonfamilie en veranderde de naam naar John Jameson & Son Irish Whiskey Company. Het bleek het begin van een onstuitbare opmars.

Tijdens de 18e en 19e eeuw was Dublin het epicentrum van de wereldwijde whiskeyindustrie. Jameson was destijds de populairste whiskey ter wereld: zelfs toen al werd er jaarlijks tussen de 4 en 5 miljoen liter whiskey geproduceerd! Die verheven status heeft het merk tegenwoordig niet meer (die behoort toch echt aan Johnnie Walker toe), maar nog steeds worden er ieder jaar tientallen miljoenen flessen whiskey verkocht.

Hoe wordt Jameson Ierse Whiskey gemaakt?

De distilleerderij in Dublin is tegenwoordig vooral een toeristische trekpleister. Whiskey wordt er nauwelijks meer gemaakt, dat gebeurt bij de Midleton Distillery in Cork. Jameson wordt weliswaar bij één distilleerderij gemaakt, maar is desondanks geen single malt. Dat komt omdat deze bijzondere drank uit twee verschillende whiskeystijlen bestaat.

De traditionele Jameson Irish Whiskey bestaat deels uit Ierse potstillwhiskey. Deze übertraditionele Ierse whiskey is gemaakt van zowel gemoute en ongemoute gerst en wordt liefst drie keer gedistilleerd. De drievoudige distillatie is een van de meest opvallende kenmerken van Ierse whiskey.

Ook graanwhiskey is onderdeel van Jameson Irish Whiskey. Deze wordt van maïs en gerst gemaakt en in een kolom gedistilleerd. Deze graanwhiskey vormt het canvas van Jameson, terwijl de potstillwhiskey als een kwast is die alle mooie smaken en aroma's naar boven haalt. De gouden combinatie van deze twee whiskeystijlen maakt Jameson Irish Whiskey uniek!

Jameson Whiskey online kopen

De keuze is in het geval van Jameson enorm. Er zijn veel verschillende edities van de dit Ierse whiskeymerk bij Whisky.nl verkrijgbaar. De 'gewone' Jameson Irish Whiskey is al ruim aan bod gekomen, maar wat dacht je van de Deconstructed Series, die bestaat uit de Bold, Lively en Round? Of anders de Jameson Black Barrel, die door rijping in zwaar verkoolde bourbon- en sherryvaten een intense, rijke smaak heeft. Waar je ook op landt, als je vandaag nog voor vijf uur besteld, dan heb je jouw whiskey morgen in huis.*