Snelle Levering Voor 17.30 uur besteld, morgen in huis*Gratis LeveringGratis verzending vanaf € 100,-

Jameson

Over Jameson

Opgericht in 1780 in Dublin

In 1780 legde John Jameson in Dublin de basis voor zijn whiskey, die zou uitgroeien tot ’s werelds meest verkochte Ierse whiskey. Zijn motto hierbij was “Sine Metu” wat zonder vrees betekent en nog steeds staat vermeld op iedere fles Jameson. Om de meest verfijnde Ierse whiskey te kunnen produceren, moedigde hij de boeren uit de omgeving aan de beste kwaliteit gerst te verbouwen. Er werd geïnvesteerd in alleen de allermooiste vaten en zijn werknemers behoorden tot de best betaalden uit de regio.

De ingrediënten

Jameson Irish Whiskey wordt gemaakt met zuiver water en een combinatie van gemoute en ongemoute gerst. Tijdens het proces, wordt de gemoute gerst gedroogd door warme lucht, dit betekent dat er geen rook wordt gebruikt in het proces of in het eindproduct.

Drievoudige distillatie

Een van de geheimen van het maken van whiskey ligt in het langzame, drievoudige distillatie in koperen pot stills. Deze methode geeft de whisky zijn gladheid en ronde smaak.
Ierse whiskey's worden drie maal gedistilleerd (in tegenstelling tot Scotch whisky's, die normaliter worden geproduceerd met een dubbele distillatie en de meeste Bourbons, die slechts eenmaal worden gedistilleerd). Het is dit proces dat zorgt voor het unieke karakter van Ierse whiskey’s. Jameson is een uitzonderlijk soepele whiskey, met hints van kruiden, sherry en hout.

Jameson today

Vandaag de dag wordt Jameson Irish Whiskey geproduceerd door Irish Distillers, een dochteronderneming van Pernod Ricard en gevestigd in Cork, in het zuiden van Ierland. Jameson is wereldwijd verkrijgbaar en uitgegroeid tot de no 1 Ierse whiskey. "Niet al onze klanten kennen Ierland, maar ze hebben allemaal een idee van de cultuur en de waarden die het vertegenwoordigt ", legt Peter O'Connell, International Sales and Marketing Director van Irish Distillers uit. Als iets Iers is, is het echt, vriendelijk en gezellig. Kwaliteiten die je nog altijd kunt vinden in de trendy cafés en bars in Dublin. En uiteraard in Jameson Irish Whiskey!

Rijping

De zachte, zoete smaak van Jameson Irish Whiskey wordt toegeschreven aan de tijd die de ‘spirit’ is toegestaan om te rijpen in Amerikaanse en Sherry eiken vaten. Deze worden vele jaren in donkere, aromatische magazijnen opgeslagen.

Jameson staat bekend als een 'zachte' whisky. Maar ook andere whisk(e)ys zijn zacht. "Wat zo speciaal aan Jameson is, is de combinatie van ingrediënten, distillatie en rijping", legt Peter O'Connell uit. De ontspannen en open stijl -het familiemotto is "Sine metu" (zonder vrees) maakt van Jameson een vriendelijke whiskey vol zelfvertrouwen.

De whisky's van Jameson:

16 artikel(en)

per pagina

16 artikel(en)

per pagina