Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Royal Lochnagar

Royal Lochnagar

Royal Lochnagar is de kleinste distilleerderij van moederbedrijf Diageo, waar nieuwe werknemers van het bedrijf alles over whisky leren. Daarom is het een van de weinige distilleerderijen in Schotland waar werkelijk alles nog handmatig gedaan wordt. Deze ambachtelijke aanpak proef je terug in de Schotse whisky's van Royal Lochnagar, een klassieker die in geen enkele whiskykast misstaat. Royal Lochnagar koop je natuurlijk voordelig online bij Whisky.nl. Wij zorgen dat je jouw favoriete fles snel in huis hebt!

De whisky's van Royal Lochnagar:

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Het ambacht van Royal Lochnagar

Alles bij Royal Lochnagar wijst erop dat deze distilleerderij een klassieke, zware whiskystijl produceert. Vooral de twee kleine distilleerketels en de zogenaamde wormtubs. Wonderlijk genoeg zit de new make spirit van Royal Lochnagar aan de lichtere kant van het spectrum. Dat is het resultaat van een heldere wort en lange fermentatie, maar vooral de manier waarop de ketels en de wormtubs gebruikt worden.

Distilleren is een langzaam en geduldig proces, zodat er zoveel mogelijk kopercontact is. Na distillatie worden bewust de luiken van de ketels opengezet, zodat het koper de kans krijgt om te herstellen. De wormtubs (waarin de alcohol condenseert) werken met warm water, waardoor er ook meer kopercontact is. Het resultaat is een rijke, toegankelijke single malt die grotendeel in sherryvaten rijpt.

Een koninklijke distilleerderijbezoek

Een van de leukste anekdotes in de whiskygeschiedenis is afkomstig van Lochnagar, zoals de distilleerderij aan het begin van 1848 nog heette. Later dat jaar was de trotse oprichter John Begg een heuse hofleverancier en mocht hij zijn distilleerderij Royal Lochnagar noemen. Dat had hij te danken aan de gastvrijheid die hij toonde richting koningin Victoria, prins Albert en drie van hun kinderen.

Royal Lochnagar ligt naast Balmoral Castle, het zomerverblijf van de Britse koninklijke familie. De regio had in de beginjaren van de distilleerderij veel trammelant met illegale stokers, die het maar niets vonden dat er opeens een legale operatie op touw gezet was. Tot drie keer toe werd er een distilleerderij in brand gestoken.

Maar Begg was ze te slim af met een geniale zet: hij nodigde The Queen uit voor wat ook wel het allereerste distilleerderijbezoek in de geschiedenis genoemd wordt. Niet lang daarna kreeg Lochnagar het predikaat ‘Koninklijk’. Geen illegale stoker die het nu nog waagde om Lochnagar in de fik te steken.

Royal Lochnagar en Game of Thrones

Om het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones te vieren, brachten Diageo en HBO een serie gelimiteerde whisky’s uit ter ere van de show. Elk van de whisky’s werd gecombineerd met een van de iconische huizen van Westeros. Koninklijk bloed is wat de combinatie tussen House Baratheon en Royal Lochnagar een logische maakt, aangezien koning Robert Baratheon de Seven Kingdoms bestuurde vanaf de Iron Throne.

Voordelig Royal Lochnagar Whisky online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Royal Lochnagar Whisky snel in huis hebt.