Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Overige Wereld Whisky

Overige Wereld Whisky

Overige Wereld Whisky

Er zijn grote, bekende whiskylanden, zoals Schotland, Amerika en Ierland. Maar whisky distilleren mag overal ter wereld. En dat gebeurt dus ook! De avontuurlijke whiskydrinker kan zijn geluk niet op met wereldwhisky's uit landen waar je het niet meteen van verwacht. Bijvoorbeeld uit Australië, Engeland, Finland, Frankrijk of Zweden. Dus neus eens lekker tussen ons uitgebreide assortiment wereldwhisky's. Ongetwijfeld hebben we iets lekkers voor je op voorraad. Online bestellen is bij Whisky.nl heel eenvoudig. Natuurlijk zorgen wij dat jouw goede fles wereldwhisky snel bezorgd wordt.

De whisky's uit de rest van de Wereld:

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Whisky: een wereldwijde drank

Whisky is in theorie zo'n simpele drank. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig: water, gist en granen. Maar dat betekent niet dat whisky ook eenvoudig te maken is. Daar is veel expertise voor nodig en distillateurs overal ter wereld hebben zo hun eigen aanpak. Natuurlijk wordt er veel naar de Schotten gekeken. Hun single malt whisky is de maatstaf voor veel andere distillateurs. Maar er zijn ook veel whiskymerken die hun eigen stempel op de drank proberen te drukken.

Daarom is het voor whiskyliefhebbers zo interessant om eens ver over de landsgrenzen te kijken. Whisky die niet afkomstig is uit een van de traditionele whiskylanden is vaak avontuurlijk en innovatief. Distillateurs spelen met lokale ingrediënten, bijzondere houtsoorten voor de vatrijping en halen andere gave foefjes uit. Dat levert spannende, interessante en bovenal lekkere whisky's op!

De beste wereldwhisky's

Er zijn talloze whisky's uit landen die traditioneel niet als een whiskyland gezien worden. Australië loopt al relatief lang mee, met name het eiland Tasmanië. Daar komt uitstekende gerst vandaan en het klimaat is enigszins vergelijkbaar met Schotland. Elders in Australië wordt echter ook mooie whisky gemaakt, bijvoorbeeld bij Starward in Melbourne. Die distilleerderij legt de nadruk op lokale ingrediënten en rijpt veel van haar whisky's in eikenhoutenvaten die eerder voor Australische wijn gebruikt zijn.

Zweden is een ander land dat aan een mooie whiskytraditie bouwt. Een van de bekendste distilleerderijen is Mackmyra. Zij omarmen hun Zweedse afkomst en dat proef je terug in de whisky. Zo hebben ze de Svensk Ek, een whisky die in Zweeds eikenhout rijpt. Of de Svensk Rök. Bij deze whisky is de gerst gedroogd boven een vuur van turf en jeneverbesstruiken.

Een van de landen die zich al mag meten met de grote whiskynaties is Taiwan. Dat is voornamelijk te danken aan Kavalan. Deze distilleerderij wint de ene na de andere prijs. Omdat Kavalan in een warm klimaat gemaakt wordt, is het niet nodig om de whisky's heel lang te laten rijpen. Tussen de 5 en 10 jaar is meer dan voldoende en geeft Kavalan over het algemeen een intense, geweldige smaak.

Whisky of whiskey?

Niet overal ter wereld wordt whisky hetzelfde geschreven. In sommige landen is het bijvoorbeeld gebruikelijk om eeen extra 'e' te gebruiken en whiskey te schrijven. Maar wat is nou precies de situatie? Dat zie je hieronder:

  • Whiskey is de gangbare spelling in Ierland en Amerika.
  • Whisky is de schrijfwijze in Schotland, Japan, Canada, India en alle andere landen waar whisky gemaakt wordt.

Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Maker's Mark en George Dickel, twee bekende merken uit Amerika, kiezen ervoor om geen extra 'e' te gebruiken. Soms wordt er wel eens gedaan of de spelling heel veel uitmaakt, maar die heeft natuurlijk verder helemaal geen invloed op de smaak. En die is natuurlijk het allerbelangrijkst, of je het nou whisky of whiskey noemt.

Voordelig Wereld Whisky online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw wereldwhisky snel in huis hebt.