Akashi

Over Akashi

Eigashima is een Japans bedrijf dat voornamelijk sake en shochu produceert. Het bedrijf is ook eigenaar van de White Oak Distillery en begon in de Japanse whisky hausse van de jaren 1970/1980 met het distilleren van whisky. Helaas voor Eigashima is kort na de opening de Japanse whiskymarkt volledig ingestort. De oorzaak van deze crash lag in het feit dat de Japanse regering de belasting op alcohol enorm heeft verhoogd. Ook de goedkope toevoer van Schotse en Ierse whisky hielp niet mee. Sindsdien is er maar een keer per maand gedistilleerd. Door de populariteit van Japanse whisky de laatste paar jaar is de productie weer opgevoerd.

In de zomer kan het erg warm zijn in de pakhuizen van Eigashima. De angels share is 7 tot 8% per jaar.

Onder het label Akashi zijn een tweetal whisky’s op de markt gebracht. Een blended whisky en een single malt whisky.

De whisky's van Akashi:

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina