Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Glen Grant Single Malt Whisky

Glen Grant Single Malt Whisky

Glen Grant is een klassieke Schotse whisky uit de Speyside-regio met fans over de hele wereld. De distilleerderij in het kleine dorpje Rothes bestaat al sinds 1839 en de positieve kritieken zijn niet van de lucht. Veel awards en prijzen werden al naar Schotland verscheept. Bij Whisky.nl hebben we een mooi aanbod van verschillende single malt whisky's van Glen Grant tegen scherpe prijzen. Shop in onze online winkel en laat je whisky eenvoudig aan huis bezorgen.

De whisky's van Glen Grant:

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

James 'The Major' Grant

James Grant, een neefje van mede-oprichter John Grant, heeft meer dan ieder ander zijn stempel gedrukt op Glen Grant. Als erfgenaam kwam hij in 1872 in het bezit van de distilleerderij. James, die eigenlijk door iedereen in 'The Major' werd genoemd, bleek een waardig opvolger van zijn voorgangers.

James Grant was een gewaardeerd uitvinder, engineer, sociaal beest en reiziger. Hij was altijd op zoek naar nieuwe ideeën en durfde het ook aan om deze in de praktijk te brengen. Hij was de eerste persoon in de Schotse Hooglanden met een auto. Glen Grant was bovendien de eerste distilleerderij met elektrisch licht. The Major is ook verantwoordelijk voor de slanke, hoge distilleerketels en zogenaamde 'purifiers' die nog steeds een belangrijke rol spelen in de frisse, moutige smaak van de whisky van Glen Grant. Als eerbetoon aan James Grant maakt de distilleerderij nu The Major's Reserve, een mooie, toegankelijke single malt.

Het verhaal van Glen Grant 2

Aan het einde van de 19e eeuw zat de Schotse whiskyindustrie enorm in de lift. De vraag uit het buitenland was groot en dus besloot The Major om een tweede distilleerderij te bouwen. De creativiteit die in de whisky terug te proeven is, werd niet gestoken in het bedenken van een naam: Glen Grant 2 (decennia later alsnog aangepast naar Caperdonich).

Het idee was om een identieke whisky te maken die identiek was aan de originele Glen Grant. Dat is echter nooit gelukt. Voor goed distilleren heb je dan misschien veel wetenschappelijke kennis nodig, maar er zijn altijd ongrijpbare factoren die de smaak beïnvloeden. Dat is de magie van Schotse whisky. Deze tweede distilleerderij produceerde slechts sporadisch whisky en in 2002 werden de gebouwen definitief gesloopt.

Glen Grant Single Malt Whisky online kopen

Glen Grant is een whisky die eigenlijk altijd in de smaak valt. Rijping vindt voornamelijk plaats in ex-bourbonvaten van Amerikaans eikenhout, wat voor subtiel fruitige smaken en lichte tonen van vanille zorgt. Met recht een allemansvriend die in geen enkele drankenkast misstaat. Waar The Major's Reserve geen leeftijdsaanduiding heeft, is dat uiteraard wel zo bij de Glen Grant 10 jaar. Die prijswinnende whisky heeft al veel whiskyliefhebbers overtuigd van de kwaliteit van deze idyllische distilleerderij in Speyside.

Dus kijk eens rond in onze webshop en maak je keuze. Bestellen is eenvoudig, bezorgen doen we snel. Alvast veel plezier met je aankoop!