Snelle Levering Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis*Gratis LeveringGratis verzending vanaf € 100,-

Glen Grant

Over Glen Grant

Glen Grant is algemeen erkend als ‘one of the great malts' en wordt al als een single malt gebotteld sinds het eerste decennium van de 20e eeuw. In die tijd kende de Glen Grant whisky een grote populariteit in Schotland, lang voordat whisky pioniers de internationale wereldmarkt veroverden.

Glen Grant combineert een gemakkelijke drinkbaarheid met een tikje gedistingeerdheid. Dit geldt vooral voor de 10 jaar oude versie. Hiernaast bestaat de versie zonder vermelding van de leeftijd, welke over het algemeen standaard in Groot Brittanië wordt gedronken. Deze whisky bevat malt die meer dan 8 jaar heeft gerijpt. Deze twee single malts hebben ongetwijfeld vele mensen overgehaald tot het drinken van malt whisky.

De Glen Grant distilleerderij is vernoemd naar z'n twee oprichters: James en John Grant. De jongste, James, was rechter en bankier. Beiden besloten in 1840 een distilleerderij te bouwen in de Schotse Highlands regio, in het kleine stadje Rothes, waar een beekje in de rivier de Spey uitmondt.

Na hun dood nam de zoon van James, Majoor James Grant, het bedrijf over en bouwde nog een distilleerderij aan de overkant van de weg die hij Glen Grant 2 noemde. De twee distilleerderijen waren met elkaar verbonden door een pijplijn, die de whisky van Glen Grant 2 naar Glen Grant transporteerde.

Volgens een lokale legende hadden de inwoners van Rothes een methode gevonden om een gedeelte van de whisky voor eigen gebruik direct van de pijplijn te betrekken. Na de dood van majoor James Grant maakte zijn kleinzoon, Majoor Douglas Mackessack, in 1931 de Glen Grant distilleerderij tot één van de beroemdste in Schotland.

Enkele gebouwen van de originele distilleerderij bestaan nog steeds. De distilleerderij ligt aan een klein binnenhof, waaromheen de gebouwen in stijl van de toenmalige Schotse adel, met torentjes en gevelspitsen, zijn opgetrokken. In de Glen Grant distilleerderij worden nog steeds enkele Stills ouderwets verhit met een kolenvuur.

De whisky's van Glen Grant:

7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina