Aberlour, 10 years - Forest Reserve 70cl

€ 33,99
Niet op voorraad

Aberlour is het geesteskind van James Fleming, die de distilleerderij in 1879 oprichtte. Helaas brandde deze tot grond af, waarna Aberlour in 1898 weer helemaal opnieuw werd gebouwd. Tegenwoordig gaat het echter voorspoedig met Aberlour. Deze Speyside single malt staat bekend om zijn hoge kwaliteit en kenmerkende sherryinvloed. De Aberlour, 10 Y – Forest Reserve rijpte voornamelijk in bourbon barrels en sherryvaten uit Spanje, maar werd gefinisht in vaten van Frans Limousin-eikenhout. De naam van deze whisky is een verwijzing naar de inzet van Aberlour voor het behoud van de bossen in Speyside.

Aberlour, 10 Y - Forest Reserve Whisky is een heerlijke Whisky van het merk Aberlour. Deze Whisky is gedistilleerd in het prachtige Speyside en is gebotteld op 40% alcohol. Bestel deze Whisky voor een extra voordelige prijs op whisky.nl en geniet snel van deze heerlijke Aberlour, 10 Y - Forest Reserve.

Single Malt Whisky is een pure malt die afkomstig is van één distilleerderij en hebben als specifiek kenmerk een eigen karakter. Ondanks dat het Single Malt heet, kan de whisky wel uit meerdere soorten whisky bestaan zolang het maar van dezelfde distilleerderij is en geen grain whisky bevat, in tegenstelling tot Blended Whisky's, die worden gemaakt van meerdere Single Malts en Grain whisky's.

Whisky.nl is de beste webshop om drank te bestellen, alle soorten Whisky, van Bourbon Whisky tot Blended Whisky. Maar ook whisky’s zoals deze Single Malt. Daarnaast vind je hier alles om de allerlekkerste whisky cocktails mee te maken.

Meer informatie
Merk / Distilleerderij Aberlour
Categorie Single Malt
Land Schotland
Regio Speyside
Leeftijd 10 years
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 40%