Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Aberlour

Over Aberlour

Geschiedenis

De naam Aberlour is afgeleid vanuit het Keltisch en betekent ‘Mouth of the chattering burn.’ De ‘Lour’ ontspringt op de berg Ben Rinnes, stroomt vlak langs de distilleerderij, om even verder uit te monden in de rivier de Spey. Het was in 1879 dat James Fleming op deze locatie de distilleerderij liet bouwen aan de St Drostan's Well, waardoor hij altijd de beschikking had over de onschatbare bron van zuiver bronwater. De bron is genoemd naar een Ierse monnik die rond 650 na Christus het water gebruikte voor het dopen van de lokalebevolking.

In 1898 werden de distilleerderij, een aantal gebouwen en de voorraden whisky door een brand verwoest maar direct hierna onder supervisie van Charles Doig, de meest vooraanstaande ‘distillery designer’ weer opgebouwd. Tijdens een grootschalige verbouwing van de distilleerderij in 1973 ontdekte men een whiskyfles afkomstig uit de beginperiode van de distilleerderij. Maar helaas ….. de fles was leeg.

Tegenwoordig is Aberlour het grootste single malt whisky merk in Frankrijk en heeft het in Nederland ook al een grote groep trouwe volgelingen.

Assortiment

Aberlour heeft een zeer unieke range. De basis ligt bij Aberlour 10 year old. Daarna zijn er twee “double cask matured” varianten namelijk de 12 year old en de 16 year old. De range eindigt bij Aberlour A’bunadh, het neusje van de zalm en door velen gezien als één van de beste single malts ooit.

De whisky's van Aberlour:

16 artikel(en)

per pagina

16 artikel(en)

per pagina