Over Jim Beam

Jim Beam is wereldwijd de populairste bourbon. Tientallen miljoenen flessen whiskey worden er jaarlijks geproduceerd én gedronken. Sinds 1795 hebben zeven generaties van de Beam-familie aan het roer gestaan van deze legendarische distilleerderij. Het einde van dit ongelooflijke succesverhaal lijkt nog lang niet in zicht. Bij Whisky.nl helpen we in ieder geval een handje met een uitgebreid assortiment. Bestellen is eenvoudig, bezorgen doen we snel!

De whiskey's van Jim Beam:

Filteren
Selectie verfijnen
Type Likeur
Regio
Prijs
Inhoud
 

Zeven generaties Beam

Jim Beam is een klassiek Amerikaans merk dat al sinds het eind van de 18e eeuw bestaat. Maar niet veel mensen weten dat het opgericht is door een Duitse familie. De naam doet zo op het eerste gezicht dan ook weinig Duits aan, maar dat komt omdat de spelling in de loop der tijd aangepast is. Oprichter Jacob Beam heette namelijk oorspronkelijk Johannes Böhm. Hij verkocht zijn eerste vaten maïswhiskey, die toen nog Old Jake Beam Sour Mash heette, rond 1795.

De huidige meesterdistillateur is Fred Noe, de achterkleinzoon van Jim Beam. Fred is pas het zevende familielid dat deze functie bekleedt. In 2005 vulde hij hoogstpersoonlijk het 10 miljoenste vat Jim Beam! Maar hij is ook iemand die van innovatie houdt. Zo is de Jim Beam Red Stag, whiskeylikeur met kersensmaak, een van zijn grootste successen.

Whiskey of Bourbon?

Alle bourbon is whiskey, maar niet alle whiskey is bourbon. Jim Beam is een bourbon en mag daarom ook een whiskey genoemd worden. Maar wat is dan het verschil tussen bourbon en whiskey?

Whiskey is een hele brede categorie en het moet aan een aantal regels voldoen om bourbon te heten. Allereerst moet het in de Verenigde Staten gemaakt worden. Ook moet minstens 51% van de gebruikte granen uit maïs bestaan. Daarnaast mag het niet tot een hoger alcoholpercentage dan 80% gedistilleerd worden. Als het 't vat in gaat, mag dat percentage nog maar 62,5% zijn. Bourbon moet ook minimaal twee jaar oud zijn. Als laatste: er mag niks aan toegevoegd worden, zoals smaak- of kleurstoffen.

Jim Beam Bourbon online kopen

Het aanbod Jim Beam is met recht enorm. Natuurlijk maakt dit mooie Amerikaanse bedrijf uitstekende bourbon, te beginnen met de Jim Beam White Label of de heerlijke Rye. Maar ze zijn ook niet bang om de grens op te zoeken, bijvoorbeeld door een smaakje toe te voegen. Wat denk je bijvoorbeeld van MapleApple of de enorm populaire Honey? Sla nu je slag en koop jouw favoriet voor een aantrekkelijke prijs!