Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-

Aultmore Single Malt Whisky

Aultmore Single Malt Whisky

Over Aultmore

Door whiskyexperts wordt Aultmore officieel als 'Topklasse' aangemerkt, wat betekent dat deze whisky erg populair is onder masterblenders. Maar gelukkig voor de whiskyliefhebber is Aultmore tegenwoordig ook goed verkrijgbaar als single malt. Deze delicate en ultiem gebalanceerde whisky valt eigenlijk bij iedereen wel in de smaak. Daarom zijn we zo blij dat we tegen scherpe prijzen een mooie assortiment kunnen bieden. Maak nu kennis met Aultmore!

De whisky's van Aultmore:

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Geschiedenis van Aultmore

De distilleerderij werd in 1895 gebouwd door Alexander Edward, die toen ook al eigenaar was van Benrinnes. Aultmore ligt in het hart van Speyside, de grootste (en misschien wel belangrijkste) whiskyregio van Schotland. De timing van Edward was echter niet geweldig. Een paar jaar na de opening van Aultmore verzonk de Schotse whiskyindustrie in een zware depressie.

Door deze beroemde Pattison Crash, vernoemd naar de broers die verantwoordelijk worden gehouden voor het economische fiasco, moest de ene na de andere distilleerderij haar deuren sluiten. Ook Aultmore bleef dat lot niet bespaard. Maar gelukkig werd deze in 1904 weer heropend, zodat wij er vandaag de dag ook nog van kunnen genieten.

Een krachtige stoommachine werd geïnstalleerd tijdens de bouw van de distilleerderij. Deze heeft Aultmore ruim 70 jaar aangedreven. De enige reden dat de stoommachine niet langer in bedrijf was, is omdat er in 1969 elektriciteit in de distilleerderij werd aangelegd. De stoommachine staat tegenwoordig tentoongesteld in de distilleerderij.

Foggie Moss

Tegenwoordig is Aultmore eigendom van John Dewar's & Sons, dat onderdeel is van Bacardi. Een aantal jaar geleden werd de verpakking van Aultmore volledig onder handen genomen. Onder de noemer The Last Great Malts kreeg Aultmore samen met distilleerderijen als Aberfeldy en Craigellachie een compleet nieuwe uitstraling.

Op de flessen van Aultmore staat nu vrij prominent Foggie Moss. Dat is een verwijzing naar de heuvels ten noorden van de distilleerderij. Daar ontspringt de Auchinderran Burn. Deze stroomt langs de distilleerderij en speelt een belangrijke rol in het productieproces. Het water wordt niet alleen gebruikt om de whisky mee te maken, maar ook als koelwater.

Aultmore Whisky online kopen

Bij Whisky.nl ben je aan het juiste adres als je een mooie fles Aultmore whisky zoekt. Deze single malt valt niet alleen bij beginnende whiskydrinkers in de smaak. Ook ervaren liefhebbers kunnen Aultmore enorm waarderen. Plaats daarom nu je bestelling, dan zorgen wij dat je snel aan een heerlijke dram van Aultmore zit!