Foto van Mortlach

Mortlach

Foto: © Mortlach

Over Mortlach

De Mortlach distilleerderij is uniek. De spirit wordt 2.8 keer gedistilleerd in een complex systeem van pot stills. Het resultaat is een rijke en stevige spirit bij uitstek geschikt voor rijping in ex sherry vaten.

William Grant, de latere founder van Glenfiddich, begon zijn carriere bij Mortlach. In 1853 werd de distilleerderij verkocht door de familie Cowie aan John Walker & Sons, bekend van de Johnnie Walker (blend) whisky’s. De Mortlach whisky wordt tegenwoordig veel gebruikt in de blends van Johnnie Walker, voornamelijk in de Black Label.

In 2013 heeft Diageo ongeveer achttien miljoen pond geïnvesteerd om de capaciteit te verdubbelen en de distilleerderij te renoveren. Hierna in 2014 heeft het uiterlijk van Mortlach een metamorfose ondergaan en profileert zichzelf als luxe merk. Een viertal whisky’s zijn gelanceerd in een bijzondere fles.

De whisky's van Mortlach:

Core range

Mortlach Rare Old € 59,99 op voorraad Premium no-age whisky van de hernieuwde Mortlach distilleerderij. Een complexe en gebalanceerde single malt. Ontwikkeld voor de... bekijk whisky Mortlach Rare Old whisky

Onafhankelijke bottelingen

Mortlach 14 y. Ducan & Taylor € 49,99 Dist. 1993 - Bott. 2008 Non Chill Filtered No Colouring bekijk whisky Mortlach 14 y. Ducan & Taylor whisky

Mortlach

Dufftown, Banffshire

Opgericht in 1823
Eigenaar: Diageo

Url: http://www.malts.com/