Zoek je voordelig een goede fles tequila? Dan ben je op het juiste adres aanbeland. Bij Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment met alle Soorten Tequila en alle Tequila Merken waar iedere tequilaliefhebber blij van wordt. Deze bijzondere drank mag alleen in een specifieke regio in Mexico gemaakt worden, maar is wereldwijd populair. Meestal is de eerste kennismaking met tequila een shotje (natuurlijk met limoen en zout!), maar deze drank is zo ongelooflijk veelzijdig. Het is een ambachtelijk product waarmee je geweldige cocktails kunt shaken. Zeker tijdens zomers weer mag een goede fles tequila niet in jouw drankenkast ontbreken. Dus kijk eens rustig tussen ons assortiment. Want een goede tequila tegen een scherpe prijs koop je immers online bij Whisky.nl. En wil je meer weten over tequila? Lees hieronder dan verder...
Tequila is één van de belangrijkste exportproducten van Mexico. Daar dragen wij met Nederland lekker aan bij, want we drinken dit drankje maar wat graag. Ieder Nederlands café heeft minstens een paar flessen achter de bar staan. En ook in Nederlandse huishoudens staat vaak een aangebroken fles om lekker Margarita's mee te maken. Bij ons in de webshop vind je zonder twijfel een fles die bij jouw smaak aansluit. Met Don Julio, Patron en Corralejo hebben we merken in huis die een geweldig erfgoed hebben. Daarnaast hebben we ook de modernere tequila's op voorraad, zoals Casamigos, dat door Hollywood-ster George Clooney opgericht is, of de Tequila van Kendall Jenner, 818 Tequila. Een absolute hype is momenteel de super premium Tequila van Clase Azul.
De geschiedenis van tequila is onlosmakelijk verbonden met het gelijknamige stadje in de Mexicaanse provincie Jalisco. Zoals overal in Centraal-Amerika maakte de wilde agave (een uit de kluiten gewassen vetplant) ook eeuwen geleden al een belangrijk deel uit van de cultuur. De tequila zoals we die tegenwoordig kennen, is mede te danken aan de Spaanse conquistadors. Zij introduceerden de distillatietechniek in Mexico. De Spanjaarden distilleerden de agavewijn van de Mexicanen, waardoor een sterkere drank ontstond. Deze kreeg de naam vino mezcal.
Internationaal werd tequila pas bekend aan het eind van de 19e eeuw. Door de komst van de spoorwegen exporteerden sommige producenten hun tequila naar de Verenigde Staten. Dit wordt ook wel de eerste Tequila Boom genoemd. Door de Drooglegging en de Mexicaanse revolutie raakte tequila echter weer wat in de vergetelheid. Pas in de jaren '90 van de vorige eeuw heroverde tequila weer een groot marktaandeel. Tegenwoordig is deze drank niet meer weg te denken.
Tequila wordt van de blauwe agave (ook wel agave tequilana genoemd) gemaakt. Deze plant doet er 10 jaar over om te volgroeien. Het is de vrucht van de plant die tot tequila gedistilleerd wordt. Deze piña weegt zo'n 25 tot 50 kilo en wordt eerst gestoomd in industriële, roestvrijstalen hogedrukpannen. Tijdens dit proces ontstaan suikers, die later tot alcohol omgezet kunnen worden.
Het omzetten van suikers naar alcohol heet fermentatie (of vergisting) en duurt gemiddeld drie tot vijf dagen. Dat levert een vergiste pulp en sap op met een laag alcoholpercentage. Door te distilleren in ketels of kolommen wordt dat percentage omhoog gebracht. Daarna kan de producent er nog voor kiezen om zijn tequila op hout te laten rijpen, maar dat is geen verplichting.
Het etiket van een fles tequila kan je veel vertellen over de inhoud. Maar dan moet je wel weten wat de verschillende termen beteken. Hieronder leggen we je alles precies uit:
Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw tequila snel in huis hebt.
Een tequila is eigenlijk een Mezcal, maar niet elke Mezcal is een Tequila.. Huh? Hoe zit dat dan?
Tequila is verbonden aan strenge regels, zo moet het geprodcueerd worden in de stad Tequila, of in de naasgelegen hooglanden van Jalisco. Ook moet het van blauwe Weberagave gemaakt zijn en voor meer dan de helft, dus minimaal 51% agavasap voor de productie worden gebruikt. Mezcal is eigenlijk elke drank die gemaakt wordt van Agave, dus Tequila technisch ook, maar niet elke Mezcal voldoet aan de specificaties om zichzelf een Tequila te mogen noemen. Meestal onderscheid Mezcal zich weer door een wat meer rokerige smaak als de traditionele prodcutiemethoden worden gebruikt. Hierbij worden de agaves namelijk geroosterd in ondergrondse putten voor het distilleren wat een rokerige smaak meegeeft aan de agave. Ook het gebruik van andere soorten dan blue weber agave geeft Mezcal een andere smaak dan bij Tequila.